Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar."— Presentationens avskrift:

1 Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar. Men med åren flyttades fritidsbarnen och så småningom 6 – åringarna över till skolans verksamhet. Då var barn behovet inte lika stort på förskolorna så 1997 stängdes Humlans förskola. Lokalerna användes då till barn som behövde extra hjälp i skolan och som samlingsplats för dagbarnvårdarna. November 2002 öppnades Humlan på nytt men nu med två avdelningar och i Januari öppnades ytterligare en. Namnen på avdelningarna behölls förutom kotten som nu mera är matsal.

2 Gårdens förändringar Utemiljön på förskolan har förändrats en hel del genom åren. Under -70 talet fanns det bärbuskar, fint grönt gräs och ett litet grönsaksland mm. Sedan stängdes förskolan och det fanns ingen som tog hand om gården. Det ända som möjligtvis hände var att alla bärbuskar försvann… var tog dem vägen?? När vi 2002 öppnade på nytt så var gården i dåligt skick. Buskar och träd såg bevuxna ut och gräsmattan gav snart vika – ingen jord så gräset kunde växa och frodas. Här behövdes till en förändring. Men var fanns alla pengar som vi behövde för att rusta upp utemiljön med?? Vi startade upp en gårdsgrupp med föräldrar och har under åren haft vårstädning tillsammans med barn och föräldrar. Idag kan man se stor förändring tack vara den hjälp som vi fått från dem. Idag har vi: kompost, trädgårdsland, blommor, hallonbuskar och vinbärsbuskar. Men var är det roliga utmanande lekarna för barnen??? Vi saknar fortfarande mycket som kan inspirera barnens utveckling. Nu hoppas vi på nya idéer som kan ge en mysig och fantasirik lek. Arbetet har även lett oss in på miljötänkande – vi blev nominerade till Grön flagg för ett år sen. ”Hipp hipp hurra vad vi är bra”

3 Ålder, barnantal och avdelningar Många tankar, diskussioner och idéer kring avdelningarna har vi haft under åren. Att arbeta med oss krävs nog flexibilitet för här är vi inte rädda att ta tag i saker. Som jag nämnt tidigare startade vi upp med tre avdelningar och då alla syskongrupper. Barnantalen ökades på och det blev ojämnt fördelat vad gäller små och stora barn. Vi bestämde oss för att ha en småbarnsavdelning och två grupper med lite större barn. Sen förändrades det igen och vi provade på att ha en femårsavdeling, en mellan och en småbarn. Men trycket på de små barnen var stort och vi var tvungna att tänka till igen. Då öppnade vi upp personal ytorna och tog viss del till barnen – en ny avdelning öppnades som fick heta Eken. Efter den förändringen blev det två småbarnsavdelingar, en 3 – 4 års avdelning och en 5 års avdelning. Men hör Å häpna vi behövde öppna ytterligare en avdelning hösten 2008. Snabbt och gjort här skulle det till en förändring igen. Humlan skolan fick avvara ett klassrum som under kort varsel skulle göras om till en femårs avdelning - Äpplet. Tänk vad mycket vi ska hinna med – ta hand om barnen, flytta och möblera om i lokalerna under sommaren så att femåringarna kunde flytta in på sin nya avdelning när hösten kom. För sen skulle ”nya ” barn skolas in på förskolan. I höstas hade vi tre småbarnsavdelningar, en 3 - 4 års och en 5 årsavdelning.


Ladda ner ppt "Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar."

Liknande presentationer


Google-annonser