Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

KALENDRAR ÄR DET FREDAG DEN TRETTOENDE?. Almanacka En almanacka är en konstruktion som människor har kommit på för att kunna ser hur vi ordnar tid i dagar,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "KALENDRAR ÄR DET FREDAG DEN TRETTOENDE?. Almanacka En almanacka är en konstruktion som människor har kommit på för att kunna ser hur vi ordnar tid i dagar,"— Presentationens avskrift:

1 KALENDRAR ÄR DET FREDAG DEN TRETTOENDE?

2 Almanacka En almanacka är en konstruktion som människor har kommit på för att kunna ser hur vi ordnar tid i dagar, veckor och månader. Om vi tar ett almanacksblad, vilket som helst, kan vi se hur vår tidsindelning hänger ihop och bildar en helhet, även om denna inte är helt regelbunden.

3 Vilken veckodag? Vilken veckodag är den 15:e denna månad? Vilken veckodag är den första och sista denna månad? Vilken veckodag är den 9:e i februari 2014?

4 Kalender länk Vilken veckodag är den 19:e i September 2008? Vilken veckodag är den 19:e i nästa månad? Vilken vilken veckodag är den 19:e i förra månaden? Om ni börjar på onsdagen den 3:e och flyttar tre steg framåt och två steg nedåt, vilket datum och vilken veckodag hamnar ni på då? Om ni börjar på lördagen den 27:e och flyttar tre steg uppåt och fyra steg bakåt, vilket datum och vilken veckodag hamnar ni på då?

5 Vilken veckodag är den 19:e i denna månad? Vilken veckodag är den 1:a i denna månad? Vilken veckodag är den 19:e i nästa månad? Vilken veckodag är den 19:e i månaden före? Om ni börjar på fredagen den 25:e och flyttar tre steg uppåt och fyra steg bakåt, vilket datum och vilken veckodag hamnar ni på då? 15

6 VI JOBBAR MED RAMAR!

7


Ladda ner ppt "KALENDRAR ÄR DET FREDAG DEN TRETTOENDE?. Almanacka En almanacka är en konstruktion som människor har kommit på för att kunna ser hur vi ordnar tid i dagar,"

Liknande presentationer


Google-annonser