Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ekorre Clara Wallberg 2012.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ekorre Clara Wallberg 2012."— Presentationens avskrift:

1 Ekorre Clara Wallberg 2012

2 Utseende Ekorren är ca cm. De väger 3-4 hg. Ekorren ändrar färg beroende på vilken årstid det är. På sommaren har den färgen rödbrun och på vintern är den mer gråaktig. Man kan känna igen ekorren på sin lurviga yviga svans. Den använder svansen att hålla balansen. Huvudet är runt och ögonen är stora och runda. Synen är väldigt skarp. Om man tittar på öronen ser man att den har små tofsar längs upp på örat. Själv tycker jag ekorren är väldigt söt

3 Utbredning Ekorren finns i hela Sverige. Ekorren bor på platser , där det växer träd och i skogar och parker. Den ekorren vi har här kallas röda ekorren och den finns i hela Europa. Om du vill se ekorre ska du gå till en skog för där håller de oftast till. Ekorren är anpassad till att hoppa och klättra i träd och grenar. Det bor också mycket ekorrar i parker mitt i stora städer.

4 Levnadsätt Ekorren sover på natten och äter på dagen. När det är vinter är det mycket få ljusa timmar så då är ekorren aktiv bara kort tid. När ekorren är vaken använder den tiden till att leta föda och röra sig inom sitt område. För ekorren att sköta pälsen tar det många timmar på dagen.

5 Föda Ekorren är framförallt växätare. Den viktigaste födan är frön och knoppar från barrträd. Dessutom äter ekorren nötter, bokollon och ekollon. Ekorren kan också äta frukter, bär och svamp. Och ibland bark, larvar och blommor. Det händer även att ekorrar äter fågelägg och fågelungar från ett fågelbo. Ekorren kan lägga up små föråd som den samlar frön i. Det händer att de glömmer bort var de la fröna men det är väldigt sällan det händer.

6 Fortplantning Ekorrens fortplantning sträcker sig från januari, då honorna och hanarna kan börja para sig, till oktober, då de sista ungarna sluta dia sin mamma. Varje kull består av 3-7 ungar. Honan är dräktig i dagar. De nyfödda ungarna är blinda och nakna. De väger gram när de föds och de är 6 cm långa. Ungarna diar i cirka 10 veckor. Ungarna stannar hos mamman de närmsta två månaderna. Därefter lämnar de området.


Ladda ner ppt "Ekorre Clara Wallberg 2012."

Liknande presentationer


Google-annonser