Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge."— Presentationens avskrift:

1 Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge innan han hade byggt den första mobilen. På 20-talet slog trådlös telegrafi igenom. Mobiltelefoni innebär att man överför ljud med hjälp av radiovågor. Ljudet går via radiovågor som sänds och tas emot av sändare respektive mottagare, så kallad radiotelefoni. Ericsson publicerade sin första mobiltelefon år Den vägde 40 kg och var lika stor som en resväska. På den tiden var nätet inte så utbyggt, det täckte bara 25-30km. Antalet abonnenter var ungefär 100st

2 Från då till nu

3 Den första mobilen Det här är en utav dom första mobiltelefonerna som gjordes. Den hade inget speciellt namn men systemet kallades för MTA. Det första mobila systemet.

4 80 talet´s hetaste mobil Denna mobil kom på 80 talet och vart populär men dem var ganska dyra så det var bara ca 2% sverige denna mobil.

5 Tidigt 2000 tal så kom denna skönhet
På tidigt 2000 tal så kom sony ericsson ut med denna mobil och den vart populär. Det var många som hade den. Nästan 50% av alla i sverige har nu en mobil.

6 2011´s mest sålda mobil Så här ser dom nuvarande mobilerna ut. Dom har utvecklats väldigt mycket genom åren. Det populäraste just nu är touch. Tex iphone. Nu 2011 har alla en mobil 100%av befolkningen! Så vill du känna dig ung Conny, köp en iphone!

7 Ida Matsson, Jenny Nylén Och Gabriella Chamoun
Made by: Ida Matsson, Jenny Nylén Och Gabriella Chamoun


Ladda ner ppt "Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge."

Liknande presentationer


Google-annonser