Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad är  ? Och vad har man det till?. Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad är  ? Och vad har man det till?. Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför."— Presentationens avskrift:

1 Vad är  ? Och vad har man det till?

2 Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Du får jobba ihop med en kamrat. Du får jobba ihop med en kamrat. Ni ska visa upp er lösning för klassen Ni ska visa upp er lösning för klassen

3 1 Cirkelns omkrets Omkretsen är  gånger diametern. Omkretsen är  gånger diametern. Rita bilder och förklara med text i en powerpointpresentation. Rita bilder och förklara med text i en powerpointpresentation. Vad är en diameter? Vad är en diameter? Vad är en omkrets? Vad är en omkrets? Förklara så att alla förstår. Även de som inte har jobbat med detta. Förklara så att alla förstår. Även de som inte har jobbat med detta.

4 2 Cirkelns area Rita en stor och en liten kvadrat och en cirkel. Rita som i bilden här bredvid. Rita en stor och en liten kvadrat och en cirkel. Rita som i bilden här bredvid. Be en lärare att kopiera bilden. Be en lärare att kopiera bilden. Måla dem i olika färger Måla dem i olika färger Klipp ut dem. Klipp ut dem. Mät och räkna ut areorna. Mät och räkna ut areorna. Dra slutsatser. Dra slutsatser. Förklara för klassen vad ni gjort. Förklara för klassen vad ni gjort.

5 3 räkna med bokstäver??? Gör precis som i uppgift två. Gör precis som i uppgift två. Skriv in radien r överallt där den passar in. Skriv in radien r överallt där den passar in. Räkna ut areorna genom att räkna med radien r. Räkna ut areorna genom att räkna med radien r. Förkara för klassen vad du gjort. Förkara för klassen vad du gjort.

6 4 gör en powerpoint Gör en powerpoint som presenterar undersökningen i uppgift 3. Gör en powerpoint som presenterar undersökningen i uppgift 3. Rita bilder och skriv text. Rita bilder och skriv text. Gör så snyggt du kan. Gör så snyggt du kan. Förklara så att alla förstår. Även de som inte har jobbat med detta. Förklara så att alla förstår. Även de som inte har jobbat med detta.

7 5 Att mäta cirklar Mät 5 runda saker. Mät 5 runda saker. Mät runt om. Vad kallas det? Mät runt om. Vad kallas det? Mät tvärs. Vad kallas det? Mät tvärs. Vad kallas det? Skriv in måtten i tabellen. Skriv in måtten i tabellen. Vad finns det för samband? Vad finns det för samband? Redovisa i powerpoint. Redovisa i powerpoint. runttvärs ?

8 6 mäter alla lika bra? Be fem personer mäta omkretsen och diametern på runda bordet. Be fem personer mäta omkretsen och diametern på runda bordet. Skriv in deras värden i en tabell. Skriv in deras värden i en tabell. Räkna ut  för alla mätningar. Räkna ut  för alla mätningar. Räkna ut medelvärdet. Räkna ut medelvärdet. Använd Word och Excel och gör en affisch som berättar om undersökningen. Använd Word och Excel och gör en affisch som berättar om undersökningen.

9 7 Forska om  Ta reda på så mycket du kan om . Ta reda på så mycket du kan om . Skriv en uppsats i Word. Skriv en uppsats i Word. Du får gärna klippa ihop texter från nätet men det ska hänga ihop bra. Ta bara med sådant som du förstår. Du får gärna klippa ihop texter från nätet men det ska hänga ihop bra. Ta bara med sådant som du förstår. Läs uppsatsen för klassen. Läs uppsatsen för klassen.

10 8 Collage om  Gör ett collage om . Gör ett collage om . Använd figurer och tecken för att förklara hur diameter, omkrets och  hänger ihop. Använd figurer och tecken för att förklara hur diameter, omkrets och  hänger ihop. Sätt upp collaget på väggen. Sätt upp collaget på väggen. Samla klassen och gör en muntlig presentation. Samla klassen och gör en muntlig presentation.

11 9 Formel med  Redovisa formlerna för radie, diameter och omkrets i en powerpoint. Redovisa formlerna för radie, diameter och omkrets i en powerpoint. Förklara hur man kan räkna ut antingen radie, diameter eller omkrets, beroende på vad som är givet. Förklara hur man kan räkna ut antingen radie, diameter eller omkrets, beroende på vad som är givet.

12


Ladda ner ppt "Vad är  ? Och vad har man det till?. Nio uppgifter Välj en av dessa nio uppgifter och utför den så bra du kan. Välj en av dessa nio uppgifter och utför."

Liknande presentationer


Google-annonser