Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Askersunds kommun 2008-2011.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Askersunds kommun 2008-2011."— Presentationens avskrift:

1 Askersunds kommun

2

3 Utgångspunkter för verksamheten
Vi utgår från vad var och en är bra på och utvecklar det. På så sätt kan vi klara av att göra nya och svåra saker. Vi ska planera det vi gör i skolan så att vi tar till vara på var och ens möjligheter och behov. Det är viktigt att vi förstår det vi gör och varför vi gör det. Alla ska kunna känna sig trygga och tycka det är lustfyllt i skolan. Vi arbetar på många olika sätt.

4 Mentorskap Varje elev har en mentor som bryr sig lite extra om just den eleven - både det den lär sig i skolan och hur den mår och trivs med tillvaron. Ibland träffas eleverna i mentorsgrupper för att prata om olika saker. Mentorn hjälper eleven med elevens IUP och egna planering, samt peppar eleven att nå sina mål.

5 Pedagogisk dokumentation
I skolan har varje elev en IUP. Där står det vad varje elev vill utveckla. Det kan handla om att lära i olika ämnen. Det kan vara hur eleven vill utvecklas tillsammans med andra personer.

6 Kunskap och Utveckling
Alla ska kunna känna sig trygga i skolan. I skolan lär vi saker som är viktiga för hela livet. Eleverna får pröva nya sätt att jobba och lära sig hur det ska vara för att de ska lära dig bäst. När vi arbetar i skolan vill vi utgå från det som varje elev är bra på. Vi arbetar entreprenöriellt - Det betyder att vi tar vara på elevernas kreativitet och uppfinningsrikedom. Så att var och en ska känna att den kan påverka sitt liv.

7 En lärande organisation
Läraren ska kunna pröva nya sätt att lära ut. Det är viktigt att lyssna på barnens tankar och åsikter. Ibland arbetar vi länge med en sak, ibland arbetar vi ute, ibland upptäcker vi samhället... Vi lyssnar på varandra och lär oss hela tiden av varandra och det vi gör.

8 God arbetsmiljö Det ska vara bra miljö att leka i utan risk för att skada sig. Det ska finnas roliga saker att göra både ute och inne. Man ska få lust att röra på sig och tycka att det är kul. Det är viktigt att det är trevligt vid måltiderna.

9

10 Detta bildspel är gjort för att du ska få en överblick över vad vår Barn- och ungdomsplan handlar om. Vill du läsa planen i sin helhet så finns den hos rektor och på


Ladda ner ppt "Askersunds kommun 2008-2011."

Liknande presentationer


Google-annonser