Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Www.medborgarskolan.se Nätbaserade kurser.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Www.medborgarskolan.se Nätbaserade kurser."— Presentationens avskrift:

1 Nätbaserade kurser

2 Nu tar vi Medborgarskolans nätbaserade kurser in i 2000-talet.
Att distanskurser eller ”nätbaserade kurser” som vi föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om. Fram till nu har alla våra nätbaserade kurser genomförts på Folkbildningsnätet med FirstClass som plattform. Enligt många är FirstClass en föråldrad plattform och därför har Medborgarskolan nu valt att testa en helt ny plattform. Nu tar vi Medborgarskolans nätbaserade kurser in i 2000-talet.

3 Tidigare kunde ett ”klassrum” se ut så här

4 Nu ser det ut så här

5 Vad vinner vi med den nya plattformen?
Vi får en enkel inloggning direkt från webben istället för att behöva ladda ner och installera klienten för FirstClass Vi får en design och layout som är anpassad till 2000-talet Vi får ett verktyg som låter oss lägga upp text och bilder och där vi kan bädda in video direkt i textmaterialet Våra deltagare får ett gränssnitt som gör kursen lättöverskådlig och lätt att arbeta med och för våra kursledare innebär det en praktisk förenkling att genomföra kursen

6 Snyggare och tydligare presentationer
Förutom att den nya plattformen ger oss ett bättre sätt att genomföra våra nätbaserade kurser ger det också en betydligt bättre möjlighet att presentera våra nätbaserade kurser Tidigare har våra nätbaserade kurser (distanskurser) presenterats som en lista på vår hemsida Nu kan de presenteras med både infotext, bilder, video och en tydlig kursplan.

7 Så här ser det ut nu

8 Så här kommer det att se ut

9 Kunderna får en ordentlig presentation av kursen

10 Kunderna får en tydlig överblick av kursplan/innehåll

11 Medborgarskolan byter plattform för nätbaserade kurser
Sedan 2002 har Medborgarskolan bedrivit nätbaserade kurser (distanskurser) på Folkbildningsnätet med FirstClass som plattform. FirstClass är inte en webbaserad plattform utan kräver att deltagarna laddar ner och installerar programmet. Detta har ställt till en hel del bekymmer under de senaste åren på grund av brandväggar och andra inställningar som gjort det mycket svårt för en del deltagare att både ladda ner och installera FirstClass.  Under hösten testar vi en ny plattform, Coursio, för våra interna utbildningar LIM och Rapportering samt distanscirklar i Förarintyget och Släktforskning grundkurs. Så här långt ser det bra ut och det mest troliga är att Medborgarskolan kommer att gå över till Coursio för alla nätbaserade kurser från och med hösten 2012. Till skillnad från Folkbildningsnätet som finansieras genom ett generellt avdrag från statsbidraget så betyder övergången till Coursio en faktisk kostnad för Medborgarskolan bestående av en fast kostnad driftskostnad och en kostnad per deltagare. Den fasta driftskostnaden står HK för och kostnaden per deltagare betalas av respektive region. Deltagarkostnaden är 250 kronor per deltagare och kurs. Under hösten har HK tagit alla kostnader, även de deltagarrelaterade, men inför våren måste alltså de som genomför distanskurser i Förarintyget och Släktforskning kalkylera/budgetera med en kostnad på 250 kronor per deltagare. Den nya plattformen innebär ett betydligt modernare gränssnitt och en enkel webbaserad inloggning. Vi kan också styra deltagarnas tillgång till en kurs i tid på ett effektivare sätt. När Coursio har gjort alla anpassningar för Medborgarskolan kommer det att bli betydligt enklare för kursledarna att genomföra kurserna och det kommer att krävas minimal support. När det gäller registrering av deltagare för en nätbaserad kurs (distanskurs) ska regionen/verksamhetsorten skicka ett Excelark med uppgift om deltagarnas för- och efternamn samt e-postadress till Uppgifterna måste skickas in minst 8 dagar innan kursstart.

12


Ladda ner ppt "Www.medborgarskolan.se Nätbaserade kurser."

Liknande presentationer


Google-annonser