Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Information om hur man spelar Trafik!. Din väckarklocka ringer på morgonen och du går upp och gör dig i ordning. Efter en smaskig frukost är du på väg.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Information om hur man spelar Trafik!. Din väckarklocka ringer på morgonen och du går upp och gör dig i ordning. Efter en smaskig frukost är du på väg."— Presentationens avskrift:

1 Information om hur man spelar Trafik!

2 Din väckarklocka ringer på morgonen och du går upp och gör dig i ordning. Efter en smaskig frukost är du på väg till skolan. Du känner dig dock lite orolig för att dina kompisar ska försova sig som vanligt. Därför bestämmer du dig för att det är bäst att hämta upp dem på vägen till skolan. Kompisarna är utspridda över stan så din väg till skolan kommer att bli lång och slingrig. På väg dit händer det en massa saker i trafiken så det gäller att du har huvudet på skaft. Bakgrundshistoria

3 I korthet går spelet ut på att samla minst fyra guldstjärnor genom att svara på trafikfrågor samt att hämta upp fyra kompisar och därefter ta sig till skolan.

4 Spelregler

5 Du ska alltså ta dig från startrutan till skolrutan. Du kan välja ny färdriktning vid varje nytt tärningsslag.

6 Kompisarna hämtar du genom att hamna på eller passera kompisprickarna.

7 Hamnar du på en frågeruta ska du svara på en trafikfråga. Svarar du rätt får du en guldstjärna.

8 Det finns flera sorters frågor. Och flera sorters svarsalternativ – ja eller nej, rätt eller fel, samt A, B och C. Ibland finns det en bild eller ett vägmärke – visa då dessa för spelaren som ska svara på frågan. Håll för svaret!

9 Hamnar du på ett äpple eller ett päron får du ny energi. Slå ett extra kast. Hamnar du på ett bananskal eller i hundbajs halkar du och får stå över ett kast.

10 Hamnar man på en chansruta tar man upp ett chanskort och följer instruktionerna på kortet.

11 Om man följer anvisningarna på chanskortet och hamnar på en ny chans- eller frågeruta, äpple, päron, hundbajs eller bananskal händer ingenting!

12 Hamnar du på en cykelruta, har du möjlighet att använda cykelbanan vid nästa kast. Cykelbanan är snabbare än att gå till fots – men rutorna räknas fortfarande som steg!

13 Stanna på rutan innan övergångsstället - titta till vänster, höger och vänster igen. Slå sedan ett slag till och flytta så många steg som tärningen visar (eftersom man ska gå raskt över övergångsstället räknas inte denna ruta som något steg).

14 Samma regel gäller oavsett om du hade steg tillgodo när du kom fram till övergångstället eller om du hamnade precis på rutan innan övergångsstället.

15 I cirkulationsplatsen går du i höger riktning (motsols).

16 Hur vinner man? När du har samlat minst fyra guldstjärnor och hämtat alla kompisarna ska du ta dig till skolgården. Får du fler steg än du behöver så stannar du ändå på skolgårdsrutan. För att vinna spelet måste du svara rätt på en sista trafikfråga. Svarar du fel får du vänta tills nästa gång det blir din tur. Då får du svara på en ny trafikfråga. Svarar du rätt har du vunnit spelet!!

17 Innan man spelar Sortera frågekorten i en hög och chanskorten i en annan. Lägg dem på rutorna på spelplanen. Färgsortera kompisbrickorna och placera dem i högar vid sidan av bostadsområdet med samma färg. Lägg fram påsen med guldstjärnor.

18 Man spelar i grupper med 2-4 spelare. Välj spelpjäs och ställ er på startrutan. Slå tärningen varsin gång, den som slår högst får börja. Slå tärningen och flytta så många steg den visar åt valfritt håll. Tärningen vandrar medurs till nästa spelare. Spelet kan börja!

19 Kommer ni inte ihåg en speciell regel? Kolla i spelreglerna. Tips under spelets gång Krångliga trafikord? Kolla i ordlistan.

20 Lycka till!


Ladda ner ppt "Information om hur man spelar Trafik!. Din väckarklocka ringer på morgonen och du går upp och gör dig i ordning. Efter en smaskig frukost är du på väg."

Liknande presentationer


Google-annonser