Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Luncha & lär! BILDSPRÅK. VARFÖR BILDSPRÅK? För att förklara saker på ett mer målande sätt För att variera sig i språket För att ha ett ”rikare” språk.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Luncha & lär! BILDSPRÅK. VARFÖR BILDSPRÅK? För att förklara saker på ett mer målande sätt För att variera sig i språket För att ha ett ”rikare” språk."— Presentationens avskrift:

1 Luncha & lär! BILDSPRÅK

2 VARFÖR BILDSPRÅK? För att förklara saker på ett mer målande sätt För att variera sig i språket För att ha ett ”rikare” språk Hur? Går ej att direktöversätta Måste förstå sammanhanget Måste kunna läsa mellan raderna (”bakom orden”)

3 Exempel på bildspråk Passa som handen i handsken Uppe med tuppen Kasta in handduken Glad som en lax

4 Alfons Åberg

5 Övning – bildspråk! 1. Det är ingen ko på isen! 2. Vad har du på hjärtat? 3. Jag trivs som fisken i vattnet! 4. Sluta lägga näsan i blöt! 5. Varför hänger du läpp? ___ Må mycket bra ___ Vara ledsen ___ Ta det lugnt, det är ingen fara! ___ Vad undrar du över? ___ Vara för nyfiken

6 Tack för idag! NÄSTA VECKA BLIR DET PASSIV FORM ”s” (& SISTA GÅNGEN!)


Ladda ner ppt "Luncha & lär! BILDSPRÅK. VARFÖR BILDSPRÅK? För att förklara saker på ett mer målande sätt För att variera sig i språket För att ha ett ”rikare” språk."

Liknande presentationer


Google-annonser