Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tekniska Verken och Linköpings universitet som regional motor för en hållbar utveckling

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tekniska Verken och Linköpings universitet som regional motor för en hållbar utveckling"— Presentationens avskrift:

1

2 Tekniska Verken och Linköpings universitet som regional motor för en hållbar utveckling
Det vi gör i dag, har betydelse i morgon. Anders Jonsson, Vd Tekniska Verken

3 Vår vision Koncernen skall vara ledande och en strategisk och affärsmässig resurs inom: Miljö Projekt & utveckling Sina verksamhetsområden Inom alla kommersiella tillämpningar för sina: Kunder Ägare Samhälle Genom sin personal

4 Vår affärsidé Att på affärsmässiga grunder erbjuda invånarna i Linköpings kommun och regionen miljöanpassade produkter inom vatten, el, värme, avfallshantering, biogas och elektronisk kommunikation. Att nyttja personalens kompetens och engagemang för bättre miljölösningar, nya produkter och affärer inom energi och det infrastrukturella området.

5 Ekonomiska nyckeltal 2009 kunder i elnätet fjärrvärmekunder kunder totalt 945 anställda Intäkter: mnkr Resultat efter finansnetto: 516 mnkr Nettoinvesteringar: ca 500 mnkr Ca kunder i elnätet 2010 ( i Linköping och i Katrineholm) Ny (bild)

6 Tekniska Verkens organisation
Tekniska Verkens organisation Ny bild.

7 Klimatvision Din vardag. Vår drivkraft.
Vår vision är att erbjuda en bra vardagsmiljö även i framtiden. Ett hållbart klimat är en förutsättning för detta. Därför ska vi förse regionen med klimatsmart infrastruktur och flexibla energilösningar för värme, el och transporter. Vi ska uppfylla och överträffa EU:s gemensamma klimatmål i takt med att de skärps. Genom goda exempel och internationell verksamhet sprider vi positiva effekter även långt utanför vår region.

8 Utmaningar Översiktsplan Klimatgasutsläpp Energieffektivisering
Framtida bränslen Finansiering Regionens expansion Lokalisering Tredjepartstillträde

9 Miljöteknik är vår historia och framtid
Vi har arbetat aktivt sedan 1950-talet med investeringar som minskar miljöpåverkan. Investeringarna i branschen påverkas av takten i införandet av nya lagar och regleringar. Vi vill ligga i framkant i utvecklingen bl.a. för att nå vår klimatvision.


Ladda ner ppt "Tekniska Verken och Linköpings universitet som regional motor för en hållbar utveckling"

Liknande presentationer


Google-annonser