Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

 Ett projekt på uppdrag av Piteå Kommun, angående användning av datorer i skolarbetet. Både hur det är idag och hur vi vill ha det.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: " Ett projekt på uppdrag av Piteå Kommun, angående användning av datorer i skolarbetet. Både hur det är idag och hur vi vill ha det."— Presentationens avskrift:

1

2  Ett projekt på uppdrag av Piteå Kommun, angående användning av datorer i skolarbetet. Både hur det är idag och hur vi vill ha det.

3  På Solanderskolan finns det strax under 200 elever.  Huvudbyggnaden består av 7 delar:  A, B och C korridorerna, en huvudkorridor och en källare för städ. Ett ovalt rum där vårat fik finns, samt en NO/Matte övervåning, där datasalen finns.  På den nedre bilden ser du vårt fik som kallas Uppis.

4  De flesta på skolan använder datorerna 1- 3 gånger per vecka.  Vi använder datorerna till att bl.a skriva uppsatser, leta reda på fakta inför arbeten.  Vi har just nu 32 datorer på skolan varav 10 i datasalen.

5  Göra uppgifter i t.ex. Word, Powerpoint och Excel,  Plugga inför prov och läxor på lektionstid, anteckna, skriva uppsatser och ta reda på fakta.  Vi skulle vilja att det fanns en bärbar dator till varje elev på skolan.  Använda projektorer till redovisningar i klassen.

6  Inom de närmaste åren skulle vi vilja ha 2-3 datorer i varje klassrum och 25 datorer i datasalen.  Som utrustning skulle vi vilja ha nya tangentbord och till några datorer ett par hörlurar  Vi skulle även vilja att datasalen var öppen hela tiden, med något sorts inloggningssystem för att komma in.

7

8 http://glosboken.se/ http://hangman.no/ http://www.landguiden.se/ http://www.haraldsserver.dyndns.org:8080/mult/

9 Våra undersökningar är baserade på svar från slumpvis utvalda elever från varje klass på Solanderskolans högstadium årskurs 7-9.

10 Tack för visat intresse och engagemang under vår presentation. Hoppas ni tyckte om den! Hälsningar eleverna i 7A Solanderskolan Simon OlofssonStina BergströmJessica Booth Petra SehlbergRobin MarklundLeonard Hansén


Ladda ner ppt " Ett projekt på uppdrag av Piteå Kommun, angående användning av datorer i skolarbetet. Både hur det är idag och hur vi vill ha det."

Liknande presentationer


Google-annonser