Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

cobas® 4800 CT/NG Test Provtagningskit

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "cobas® 4800 CT/NG Test Provtagningskit"— Presentationens avskrift:

1 cobas® 4800 CT/NG Test Provtagningskit
cobas® PCR media Universell media för urinprov, vaginal- och endocervikala pinnprover. Används för uppsamling och transport. Förpackning Två olika kit (100 st i varje) cobas® PCR Urine Sample Kit (Art. nr.: ). cobas® PCR Female Swab Sample Kit (Art. nr.: ).

2 cobas® 4800 CT/NG Test Provtagningsanvisning urin
cobas® PCR Urine Sample Kit Samla den första portionen urin i en mugg. Patienten ska inte ha urinerat på minst en timme. Överför urin till cobas® PCR Media röret med den medföljande engångspipetten. Fyll röret med urin tills vätskenivån hamnar mellan de två svarta linjerna på röret. Skruva åt locket. Vänd upp och ner på röret 5 ggr. Provet är nu redo att skickas.

3 cobas® 4800 CT/NG Test Provtagningsanvisning endocervikalt pinnprov
cobas® PCR Female Swab Sample Kit Ta bort överflödigt sekret runt cervixöpp-ningen och den kringliggande slemhinnan med en av de medföljande pinnarna. Kasta pinnen. Använd den andra pinnen för att ta provet. För in pinnen i cervixkanalen och rotera pinnen åt samma håll 5 ggr. Dra försiktigt tillbaka bomullspinnen utan att vidröra vaginalslemhinnan. Placera pinnen i cobas® PCR Media röret. Bryt av pinnen mot rörets kant vid anvisad markering på pinnen. 5. Skruva åt locket. Provet är nu redo att skickas.

4 cobas® 4800 CT/NG Test Provtagningsanvisning vaginalt pinnprov
cobas® PCR Female Swab Sample Kit Håll provtagningspinnen i den ena handen och sära på blygdläpparna med den andra handen. För in pinnen omkring 5 cm i den vaginala öppningen. Snurra pinnen mot slidans vägg i omkring 30 s. Ta sedan ut pinnen försiktigt och stoppa den i provtagningsröret. Håll provtagningspinnen i samma hand som du skruvar upp locket på röret med. För ner pinnen i provtagningsröret tills det att den mörka markeringen på pinnens skaft når rörets kant. Böj försiktigt pinnen mot rörets kant så att den bryts av vid den mörka markeringen, kasta den övre delen av pinnen. Sätt på locket på röret och skruva åt det ordentligt. Provet är nu färdigt att skickas.


Ladda ner ppt "cobas® 4800 CT/NG Test Provtagningskit"

Liknande presentationer


Google-annonser