Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Linnea Grundström, projektledare

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Linnea Grundström, projektledare"— Presentationens avskrift:

1 Linnea Grundström, projektledare
Linnea Grundström, projektledare Namn Jobbat i landstinget, och var! Kul med projektet som jag jobbat i sen aug. Jag jobbar med innifrån-ut perspektivet med medarbetare, pat, anhöriga inom hälsa vård och omsorg tillsammans med Kristiina och Agneta på Almi. Vi inspirerar och fångar upp idébärare inom hälsa vård oh omsorg. Vi har en utifrån-in process där vi arbetar med små och medelstora företag och blir en knytpunkt för dessa när de vill testa en ny produkt,tjänst eller system inom denna branch. Samt att vi jobbar med att ta fram en struktur för hur vi bäst tar tillvara på idéerna som kommer in. Hur det ska/bör se ut om 3 år när projektet är slut och projektet ska övergå till faktiskt verksamhet.

2 Partners och Finansiärer
Partners och Finansiärer Samverkansprojekt mellan NLL, Almi och Region Västerbotten där NLL är projektägare. Finansieras av de ovan skrivna samt medel från Europeiska Regionala utvecklingsfonden En av 10 innovationsslussar i landet.

3 Jag ska läsa innantill ett utdrag från Landstingsplanen:
Jag ska läsa innantill ett utdrag från Landstingsplanen: Landstinget huvuduppgift är att bedriva hälso- och sjukvård men även ge folktandvård till barn o ungdomar upp till 20 års ålder. Landstinget ska oxå medverka till regionens utveckling samt genom att ge ekonomiskt och annat stöd till kultur, kollektivtrafik och de mindre företagens utveckling så ska landstinget skapa förutsättningar för en god livsmiljö. Då kan man ju ställa sig frågan…pysslar vi bara med hälso och sjukvård? Njaa Jag menar… men vi vet hur sjukvård ska bedrivas….eller??? Jag tänker att alla vet hur barn blir till…eller ??! För många goa drinkar och dåligt med preventivmedel… Jag menar att det finns alltid alternativ. Vet vi hur sjukvård ska bedrivas? Är receptet som vi har i handen nu det bästa? Finns det mer/annat vi kan göra för att få en ännu mer effektiv, säker och tillgänglig vård. Kanske är det svårt att se kopplingen mellan idéer och innovationer och det vi håller på med…för hallå…vi ska ju hålla på med sjukvård…eller…? Bilderna ni ser har ju i allra högsta grad med sjukvård att göra! OCH det är INNOVATIONER! 3

4 Vi har ju då en massa förändringsarbeten ute i verksamheterna, Genombrottsmetoden, Lean, Kaizen…Men i alla dessa förändringsarbeten så saknas he arbete med utveckling av produkter, tjänster och system. Om inte vi inom vården som bäst känner till vad som funkar för patienten och för oss som jobbar, om inte vi kommer med idéerna och utvecklingen, VEM SKA DÅ GÖRA DET? Nån slipsnisse som inte har en sportmössa om hur det ska gå till!? Nääe… Alla vill ju komma till en arbetsplats där man känner att man utvecklas och få vara kreativ i. En rolig arbetsplats som man kan vara stolt över å som gärna är attraktiv. Där folk knackar på dörren för att få komma och jobba. Får faktiskt höra rätt så ofta att det inte finns tid till att sätta sig ner och ”uppfinna saker”. Man kan ställa sig frågan om vi har råd att inte ta oss tid. Varför inte låta chefen ta 10 minuter på varje arbetsplatsträff och fråga: Har ni sett några behov/problem? Är det någon som har en lösning? Bra…åsså säger chefen att då vet ni vart ni ska gå (Peka på mig själv) Det känns viktigt att man systematiskt frågar efter och fångar upp dessa frågor. Det skapar en tillåtelse att ha en idé, det bidrar sakta men säkert också till en kulturförändring som är otroligt nödvändig om vi ska klara framtidens utmaningar inom hälsa, vård och omsorg. Vi tänker oss även någon form av idélotsar som finns tillgängliga i verksamheterna. Någon som kan ta emot och lotsa idébäraren vidare….Vi kanske tom har några här inne som är intresserade. Ni kan anmäla ert intresse till mig efteråt eller skicka mail .) Kort andningspaus: Innovationer kan vara stort som smått…titta bara!

5 5

6 Pillerbox, Henrik Lindqvist, Boden
Pillerbox, Henrik Lindqvist, Boden

7 Bok, Monica Forsberg Fil.kand i psykologi & Birgitta Näsman geriatriker

8 Friktionsband till krycka, Christine Lundberg

9 iDoc24, Alexander Börve

10 Assistenten, Kristina Skar Westerlind

11 Adjust for me, Ann Karlsson & Maria Akcan

12 Liftpillow, Kristiina Stark

13 Det är så att vem som helst kan bli en innovatör…faktiskt!
Det är så att vem som helst kan bli en innovatör…faktiskt! Jag vill bara nästan-avsluta med att säga: Prova att tänk i nya banor i förbättringsarbetet, Bidra till att skapa en tillåtande attityd, pusha varandra i idétänket Ta er tid och ställ frågan, vilket behov/problem finns det, Ta vara på de goda idéerna, För guds skull….Gör verkstad av era idéer!!

14 Visioner utan aktivitet är dagdrömmar,
Aktivitet utan visioner är tidsfördriv, Visioner i aktivitet kan förändra världen

15 Vi på Innovationsslussen. Din idé kan hjälpa andra, vi hjälper dig att förverkliga den! Luleå, NLL, Per-Olof Egnell Koordinator,Projektledare Näringsliv Luleå, NLL, Linnea Grundström Projektledare idébärare Luleå, NLL, Greta Isaksson Administratör, Informatör Luleå, Almi, Kristiina Starck Rådgivare , Luleå, Almi, Agneta Löf Rådgivare ,


Ladda ner ppt "Linnea Grundström, projektledare"

Liknande presentationer


Google-annonser