Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VAD STÅR NAZISMEN FÖR?.  Är en ideologi som i grunden har en föreställning att folkets, nationens, värde är högre i förhållande till den enskilde  Rastanken.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VAD STÅR NAZISMEN FÖR?.  Är en ideologi som i grunden har en föreställning att folkets, nationens, värde är högre i förhållande till den enskilde  Rastanken."— Presentationens avskrift:

1 VAD STÅR NAZISMEN FÖR?

2  Är en ideologi som i grunden har en föreställning att folkets, nationens, värde är högre i förhållande till den enskilde  Rastanken är starkt förankrad

3 • Man hyllar tre viktiga drag • 1. Rastänkandet • 2. Führerprincipen • 3. Dyrkan av våldet

4 Rastänkandet  Man avvisar främmande raselement ( i praktiken oftast judar ) men även andra avvikande element  Det man hyllar är det ariska ( blond, blåögd )

5 Führerprincipen  Ledaren är det främsta uttrycket för folket  Centralt är ledarprincipen, ungefär som: ”Folket, det är jag!”  Endast en utvald elit ska ha förmåga att styra  Går ut på att förhindra all sorts demokrati

6 Dyrkan av våld  Man ansåg att man uträttade mer genom att tillgripa våld än att använda sig av de tidsödande metoder som en demokrati kräver.  Man försvarade våldet med att fria, förnuftiga handlingar är ett uttryck för slapphet och kraftlöshet  Som politisk metod är dock våld totalt destruktivt.


Ladda ner ppt "VAD STÅR NAZISMEN FÖR?.  Är en ideologi som i grunden har en föreställning att folkets, nationens, värde är högre i förhållande till den enskilde  Rastanken."

Liknande presentationer


Google-annonser