Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

vi VINDENERGI Ett vidkraftverk en uppfinning som omvandlar vind till energi. • På bilden till höger så ser ni två vindkraftverk från Örebro, DÄR VI BOR!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "vi VINDENERGI Ett vidkraftverk en uppfinning som omvandlar vind till energi. • På bilden till höger så ser ni två vindkraftverk från Örebro, DÄR VI BOR!"— Presentationens avskrift:

1

2 vi VINDENERGI

3 Ett vidkraftverk en uppfinning som omvandlar vind till energi. • På bilden till höger så ser ni två vindkraftverk från Örebro, DÄR VI BOR!

4

5 Vinden kommer in i vindkraftverk- generator. där gör den om den till energi En generator är motorn till vindkraftverket.

6 SÅ FUNKAR GENERARTORN När vingarna snurrar så börjar generatorn snurra. I generatorn finns ett mangnetfält, när den möter en elektrisk ledning omvandlas rörelseenergin till elektrisk energi. Till ström som går ut till husen.

7 Så här går det till när vindenergin kommer till husen.

8 Vindkraft Fördelar & Nackdelar Dom är mycket lättare att bygga än t.e.x: vattenkraftverk & kärneraktororer. Vinden blåser gratis, och kan inte hindras att blåsa av någon. Den kommer alltid att finnas, och den kommer alltid att vara gratis, & den påverkar inte miljön. FÖRDELAR Man måste ha väldigt många vinkraftverk för att det ska ersätta med t.e.x: kärneraktorer. Man behöver väldigt stora ytor för att få plats med alla vidkraftverk, & i vissa fall så låter dom väldigt mycket. NACKDELAR

9 Gjord av: Alva Edström Nathalie Andersson Didrik Hamren


Ladda ner ppt "vi VINDENERGI Ett vidkraftverk en uppfinning som omvandlar vind till energi. • På bilden till höger så ser ni två vindkraftverk från Örebro, DÄR VI BOR!"

Liknande presentationer


Google-annonser