Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Om det blir “för många” AIS mål då??. ....sätter dig........och andra........på kartan!! AIS.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Om det blir “för många” AIS mål då??. ....sätter dig........och andra........på kartan!! AIS."— Presentationens avskrift:

1 Om det blir “för många” AIS mål då??

2 ....sätter dig........och andra........på kartan!! AIS

3 Kan det bli “för många” AIS mål så att det blir “för trångt” i plotterbilden? Nä, vi tycker inte det, de “andra” är ju ändå där så du måste ta dem under beaktning på något sätt! Och vad är inte bättre än att ha möjligheten att se de “andra” – än inte alls??!!

4 För många AIS mål? Och, så farligt är det inte. Du går ju inte in i t.ex. Stockholms hamn med denna skala i plottern – väl?

5 För många AIS mål? Nä, du lär ju zooma in i din plotter och då separeras alla målen och det blir inte så “grötigt” helt plötsligt.

6 För många AIS mål? Samma sak i t.ex. Göteborgs hamn.

7 För många AIS mål? För man zoomar in till t.ex. denna skala (om inte ännu mer) och vips - målen separeras.

8 För många AIS mål? Många plottrar / radar / sjökortsporgram har filteringsmöjligheter för att kunna göra skärmen så “ren” som möjligt. Vissa har sämre och vissa har mer intelligenta filteringar. AIS displayen nedan från Vesper Marine har VÄLDIGT intelligenta filtreringar!!

9 Och, skulle det vara så fint väder att AIS inte behövs, stäng av presentationen av AIS, eller mottagningen av AIS enheten, och titta ut över havet  ! För många AIS mål?

10 Slut på presentationen! Tack för uppmärksamheten!!


Ladda ner ppt "Om det blir “för många” AIS mål då??. ....sätter dig........och andra........på kartan!! AIS."

Liknande presentationer


Google-annonser