Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Religion Vi ska jobba med två av de tre syskonreligionerna de kommande veckorna, Judendomen och Islam. Vi kommer ha föreläsningar, diskutera, läsa, se.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Religion Vi ska jobba med två av de tre syskonreligionerna de kommande veckorna, Judendomen och Islam. Vi kommer ha föreläsningar, diskutera, läsa, se."— Presentationens avskrift:

1 Religion Vi ska jobba med två av de tre syskonreligionerna de kommande veckorna, Judendomen och Islam. Vi kommer ha föreläsningar, diskutera, läsa, se film och skriva i våra arbetshäften. Du visar dina kunskaper genom att var aktiv på lektionerna, göra uppgifterna och på sätt vara ordentligt förberedd till provet.

2 Syfte Att få kunskaper om olika religioner och analysera vad deras tankar och seder har för mening. Undersöka och resonera om hur religioner och samhället påverkar varandra. Söka information om olika religioner från olika källor och värdera källornas användbarhet.

3 Nu kommer några bilder…
På vilka sätt har bilderna med religion att göra? Har de ens med religion att göra? Vad är religion? Vad betyder religion för människor?

4

5

6 ”Vem är din Gud? Den du sätter din tilltro till.” – Martin Luther
En religion kan vara… Något som man tror på som gudar, Gud, andar eller olika ritualer som ger oss ”kontakt” med något övernaturligt. Det kan också vara… Något som skapar mening för individer, grupper eller samhällen. ”Vem är din Gud? Den du sätter din tilltro till.” – Martin Luther

7 Uppgifter Läs sidorna 6-9 i läroboken och besvara frågorna i ditt skrivhäfte. På vilka sätt kan religioner uppstå? Vad är gemensamt för ursprungsfolkens religioner? Vad visade man respekt för och vad var särskild heligt? Vad är en schaman? Förklara vad en själ är. Hur tänkte Samerna om själen? Solen är viktig i många gamla religioner. Varför tror du det är så?


Ladda ner ppt "Religion Vi ska jobba med två av de tre syskonreligionerna de kommande veckorna, Judendomen och Islam. Vi kommer ha föreläsningar, diskutera, läsa, se."

Liknande presentationer


Google-annonser