Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sveriges största företagarorganisation

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sveriges största företagarorganisation"— Presentationens avskrift:

1 Sveriges största företagarorganisation
@foretagarna

2 Vilka är Företagarna? företräder ca 70 000 företagare
260 lokala föreningar i hela Sverige 2 600 engagerade förtroendevalda medlemmar representerar 25 branschförbund med drygt medlemmar 80 anställda på rikskontoret och våra regionala kontor ideell, medlemsägd, medlemsstyrd och partipolitiskt obunden @foretagarna

3 Så skapar vi framgångsrika företagare
Nätverk Kunskap Bättre företagar-klimat Praktisk hjälp Specialanpassade försäkringar som skyddar medlemmar och deras anställda Rabatter på resor, hotell, drivmedel, elektronik, bilar, telefoni med mera Fri Juridisk rådgivning per telefon och e-post till medlemmar Nya affärsmöjligheter med Sveriges viktigaste möten Över 1500 träffar om året En företagarfamilj som ger förutsättningar för framgång Seminarier, kurser, utbildningar - fysiskt och digitalt Mentorprogram och kunskapsutbyte Podcast, rådgivning och guider på företagarna.se Den naturliga rösten i företagardebatten Officiell remissinstans Opinionsbildning för ett bättre företagarklimat Juridisk rådgivning Exklusiva medlemsförmåner Skräddarsydda försäkringar Så skapar vi framgångsrika företagare

4 Soloföretagare är viktiga!
74 % av alla företag i Sverige är soloföretag. Soloföretagen bidrar med i snitt 12 % av de kommunala skatteintäkterna. Det motsvarar fler än 800 miljoner skolluncher i Västra Götaland.

5 Soloföretagare är viktiga!
Minst & flest − en viktig bok om soloföretagare Personporträtt av 50 soloföretagare från lika många kommuner och branscher. Vi vill lyfta soloföretagare på agendan! Soloföretagare glöms ofta bort i företagarfrågorna: Bidrar med skatteintäkter Köper varor och tjänster av andra företagare En potentiell arbetsgivare i kommunen Tips! Titta i boken hur många soloföretagare det finns i kommunen och vad just de bidrar med i skatteintäkter.

6 Stötta kommunens soloföretagare:
Boka en lunch eller ett företagsbesök med en soloföretagare i kommunen. Be dem berätta varför de tycker om att driva företag och vilka utmaningar de har. Bjud in soloföretagare till nästa näringslivsmöte. Utforma kommunens upphandlingar så att fler solo- och småföretag kan vara med och på så sätt öka antalet anbud. Tips! Kolla in Företagarnas småföretagarvänliga upphandlingspolicy på foretagarna.se/vg-upphandling Minimera regelkrångel så att soloföretagare kan fokusera på företagandet. Handla lokalt av solo- och småföretag.

7 TACK! @foretagarna


Ladda ner ppt "Sveriges största företagarorganisation"

Liknande presentationer


Google-annonser