Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Feodalismen. HandelVasallerJordbrukHantverkRoms fallUpptäckarePest!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Feodalismen. HandelVasallerJordbrukHantverkRoms fallUpptäckarePest!"— Presentationens avskrift:

1 Feodalismen

2 HandelVasallerJordbrukHantverkRoms fallUpptäckarePest!

3 Penninghushållning Fjärrhandel Städer Privilegier Skrå Gille Kloster Inkvisition Vasall Förläning Livegen Skatt In natura Treskifte Uppfinningar Naturahushållning

4 använda en historisk referensram som innefattar olika tolkningar av tidsperioder, händelser, gestalter, kulturmöten och utvecklingslinjer, använda historiska begrepp för att analysera hur historisk kunskap ordnas, skapas och används.

5 Vi ser film om den typiska medeltiden Vi läser och jobbar med frågor i Historia A s. (74-77), 84-97, (98-101) Vi diskuterar och antecknar i helklass

6 Del 1 är en inledning till ett större moment som fortsätter i höst, del 2. Då kommer även geografi och religion bli en del av momentet och vi kommer att ta oss ända fram till 1800-talet och revolutionerna. Vårt fokus kommer att ligga på Europa men vi kommer även att träna omvärldsuppfattningen då Europa påverkar en stor del av världen.


Ladda ner ppt "Feodalismen. HandelVasallerJordbrukHantverkRoms fallUpptäckarePest!"

Liknande presentationer


Google-annonser