Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kort genomgång och repetitionsövningar Vad ska du kunna vid avsnittsavslutet?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kort genomgång och repetitionsövningar Vad ska du kunna vid avsnittsavslutet?"— Presentationens avskrift:

1 Kort genomgång och repetitionsövningar Vad ska du kunna vid avsnittsavslutet?

2 Du ska kunna  Säga något om den moderna popmusikens tillkomst och utveckling.  Känna till vilka instrument som brukar vara i en poporkester.  Lyssna på fyra eller fem stycken och beskriva vad du hör samtidigt som du relaterar det till vad du lärt dig om popmusik i historien.  Kunna tolka en poplåt på ett genretypiskt sätt.

3 Så här beskriver man C målen i boken "Heja"  Du kan diskutera på ett utvecklat sätt hur man kan använda musik i olika situationer. Du diskuterar på ett utvecklat sätt vad musiken betyder och har betytt för människor och samhällen.  Du kan på ett bra sätt känna igen och jämföra vad som är typiskt för olika musikstilar och musik från olika tidsperioder och kulturer. Du känner igen olika instrument och instrumentgrupper på ett bra sätt och beskriver hur de används i olika situationer.

4 Hur ska du veta att du kan allt?  Idag repeterar vi med hjälp av ett häfte.  Vi arbetar kort med instrumentkännedom.  Lyssnar och diskuterar  Tittar på vilka resurser som finns till hands.  Tränar på att spela

5 Vad har du att läsa på?  Papper från dagens lektion.  Utlagd information på mattiasmusiksidor http://mattiasmusiksidor.wikispaces.com  Lyssningstips på musiksidor  Och på (Spotify länk kommer strax med lyssningstips här och på ”spacen”)

6 Lycka till! Har ni övriga frågor får ni gärna maila mig på mattias.jagell@uppsalaskolor.net


Ladda ner ppt "Kort genomgång och repetitionsövningar Vad ska du kunna vid avsnittsavslutet?"

Liknande presentationer


Google-annonser