Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hur såg det ut... 1970: Det gyllene år tionde vi startar denna presentation med att besvara ert tvivel på detta uttalande med ett diagram som vi har skapat.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hur såg det ut... 1970: Det gyllene år tionde vi startar denna presentation med att besvara ert tvivel på detta uttalande med ett diagram som vi har skapat."— Presentationens avskrift:

1 Hur såg det ut..

2 1970: Det gyllene år tionde vi startar denna presentation med att besvara ert tvivel på detta uttalande med ett diagram som vi har skapat med eget engagemang och konkret fakta.

3 Diagram

4 1970-talets foodporn 1970 talet var inte bara en epok för musik och film. Det var även en guldepok för mat. Bl.a hawaiikasler och flygande-jacob var paradrätter inom detta årtionde.. Mcdonalds kom till sverige år 1973 och blev en hit. 70-talet hade ett socialt ute liv med rullskriskor och dans..

5 1970 och dess uuutsökta desserter Desserter i överflöd. Mängder av glass serverades runt om i landet som Bl.a Glassdrinkar Även om det inte ses som desserter så var även mini chips påsar samt varma mackor även populära efter maten.

6 Glassdrink på överflöd

7 70-talets musik 70-talets musik bestod av det mesta disco och annan musik och några av dem stora namn var ABBA, David Bowie, Rod Stewart osv. Dessa artister spelades ofta på after dark som resulterade i sena kvällar med sprit och knark.

8 1970- klädstilar Mönstrade kläder var det som var ”inne” under 70- talet, även randigt, blommigt, leopardmönstrat. Batik i färger som gult, grönt, brunt och orange var poppis. De gick även runt med budskap på kläderna som Bl.a ”Spola Kröken”.

9 Klädstilar

10 1970-talets storfilmer USA dominans på bio Bl.a. Gudfadern, Hajen, China Town samt STAR WARS Då Star Wars kom ut så var det den första filmen att inkludera specialeffekter.

11 Då o Nu Man ser ju skillnaderna inom T.ex. Star wars filmerna, och man kan ju jämföra det ganska mycket samt specifikt eftersom det om någon månad kommer ut en ny Star Wars film. Då kan man se skillnaden och själva specialeffekterna har ju i syfte att verka onaturligt samt att se framtidiskt

12 Star Wars episode IV (1977)

13 1980-talet Musik Filmer Mat Uppfinningar Nu o då

14 Musiken Musiken bestod mest av lugn rock, vanlig rock och pop. Den främsta inom pop under 1980 var michael jaacksson Den främsta inom soft rock är bruce springsteen En av dem främsta inom rock alice cooper

15 Filmer Skräck: The shining, alien, Svenska: sälskapsresan Sciece fiction: star wars IV, star wars V, star wars VI. Action: Indiana Jones, die hard

16 Maten Mikrovågs/snabb mat blev snabbt populärt och skulle komma för att stanna. Färsk pasta och importerad ädelost blev också större och större i landet och osten hade fördubblats i jämförelse med 1970-Talet. Drickorna som blev allt större och större vad bl.a Café au Lait och även juicer blev populära.

17 Mode Kläderna bestod främst av neon färger, pannband, korta kjolar, vadderade axlar, skredarsydda kavajer, air max 90, lager på lager med kläder som t.ex 3 linnen över varandra Tränings kläder blev också mer och mer poppis och man började gå mer regelbundet med dem man hade det i t.ex skolan, gäähdas

18 Nu o då vad man gjorde Disco var en stor grej under 1980 många var ute och partajade på diskotek men nu har man gäähda inga jävla rullskriskor här, det finns två typer av gäähdas: orten gäähda där man blir rånad om du är svensk, överklass gäähda (svenne gäähda) där man kastar para runt sig.

19 Tack tack för oss


Ladda ner ppt "Hur såg det ut... 1970: Det gyllene år tionde vi startar denna presentation med att besvara ert tvivel på detta uttalande med ett diagram som vi har skapat."

Liknande presentationer


Google-annonser