Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka."— Presentationens avskrift:

1 Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka gölen genom att t ex kasta stenar/löv/pinnar i vattnet och slå på vattnet med pinnar.

2 Sedan marscherade vi till nästa spännande ställe en stor myrstack. Innan vi kom fram till den gick vi förbi ett rävgryt. Som avslut på naturstigen gick vi på skattjakt. Barnen var mycket entusiastiska att leta efter sin ”skatt”. Vissa hittade på en gång och vissa behövde lite tid att leta, men alla hittade sin skatt till slut.

3 Här visar Martina oss hur och var man kan hitta naturfoder-kirskål i naturen. Barn och vuxna fick arbeta gruppvis - vi hjälps åt med plockningen och matlagningen. Mycket roligt och inspirerande! Alla var otroligt engagerade.

4 Först klippte vi Kirskålen i småbitar. Sedan knäckte vi ägg i ”klippet” Blandade och saltade. … … till en smet. Färdig för stekning. Färdigt! Kirskålsplättar!

5 Vilken tur! Martina och Jonas hade en backupplan. Korv med bröd! Yes! sa vi. Barnen provsmakade. Resultatet? vissa tyckte det var gott….vissa tyckte det var så där….vissa tyckte det var absolut blääää…

6 Innan vi skiljdes åt samlades vi igen för att reflektera kring dagens händelser. Vilket som har varit bra och vilket som varit mindre bra. Det mest uppskattade var gästerna Myran och Emil samt skattjakten.

7 Vi Teddybjörnar vill tacka Martina och Jonas som så engagerat planerat en underbar äventyrsdag för oss. Vi uppskattar mycket ert engagemang och tackar för all inspiration. Samtliga Barnen på röd/brun grupper och pedagoger

8 Vi reflekterade med barnen i röda gruppen kring utflykten ”en äventyrdag i Alby” vad de tyckte om den dagen. Vad tycker ni om utflykten i Alby? Vilken har det varit bra och mindre bra? -Vi åt korv. Skattjakten var bäst, men inte så roligt att leka. -Det var jätte roligt. Jag har lärt mig att klippa löv och laga mat. Maten var inte god. Löven hette Kirskål. -Klippa löv har jag lärt mig. -Att leta russin. Det var roligt med skattjakten. Att laga mat är det inte roligt. -Det var kul att laga mat. Det fanns en grill. Vi plockade löv och åt löven. Vi klippte bladen. Det blev en plättar. Skattjakten var bäst. -Russiner var på berget. Det var en ring rund skatten. Vi grillade korv ute. Det var inte kul att laga mat. Det ser ut som pannkaka. Att få träffa Myran och Emil ekoxen. Att leta efter skatten. -Det var lite hård att klippa för Max. att få träffa Myran och Emil. Att vara skatt letare. -Russinet fanns i paketet. Vi åt upp russinet. Det var tråkigt att laga mat men kul att klippa kirskålen. -Vi knäckte ägg. Jonas gav ägget till mig. Skattjakten var bäst. Inte så kul att laga mat. Bruna gruppens reflektioner: En rolig dag. Mycket att se och göra Lupparna var kul. Jag såg mycket bättre. Myran Malin och ekoxen Emil var bäst tycker jag. Ja, dom var roliga. Kul att få låna och prova. Vi såg en orm. Kia sa att det var tur att hon inte såg den – synd tycker jag. Vi gick och gick det var mycket gå tycker jag Rolig dag – hela dagen. Den där ”pannkakan” var INTE så god. Korven smakade bättre. Skattjakten var bäst och godast Ja skattjakten var bäst på hela dagen.


Ladda ner ppt "Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka."

Liknande presentationer


Google-annonser