Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Att använda andras bilder på internet Det är inte tillåtet att använda andras bilder hur som helst. De bilder, fotografier, filmer, musik med mera som.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Att använda andras bilder på internet Det är inte tillåtet att använda andras bilder hur som helst. De bilder, fotografier, filmer, musik med mera som."— Presentationens avskrift:

1 Att använda andras bilder på internet Det är inte tillåtet att använda andras bilder hur som helst. De bilder, fotografier, filmer, musik med mera som man har gjort har man fullständig bestämmanderätt till och ingen annan har rätt att använda de tom man inte tillåter det. Tack och lov har en del människor bestäm att vi får använda deras verk. Bara man håller sig till vissa regler som du ska få lära dig här. Att hitta material som man får använda: Exempel: Jag vill hitta en bild på en häst. Gå in på Google. Sök på hästar. 1.Klicka på inställningar. Det lilla kugghjulet. 2. Klicka i avancerad sökning

2 Klicka på pilen till höger om där det står användningsrättigheter. Du får då upp flera Alternativ som du kan välja på: Beroende på hur du ska använda bilden väljer du ett av alternativen. Ska du bara använda bilden som den är så tar du ” får användas och delas” ska du däremot ändra bilden måste du ta ” får användas, delas och ändras”. Vad du behöver göra när du ska använda bilden på internet. 1. Du måste tala om vem som är upphovsman till bilden samt vilken licens som bilden har. Här har jag valt en bild. Klicka på miniatyren så att du får upp den större. Klicka därefter på förstoringen för att få mer information bilden.

3 Här kan man få reda på vem som är upphovsman till bilden. Eventuellt om bilden har någon titel samt vilken licens som bilden är satt under. När du nu är redo att använda bilden så ska: upphovsmannen anges. Gärna också en länk till hens sida. Länk till sidan där du hittade bilden Vilken licens bilden har samt en länk där man kan se vad som gäller för licensen.

4 Mitt arbete om hästar Upphovsman: FreukeFeind, Häst med föl, Licens: CC0 Public DomainFreukeFeindHäst med fölCC0 Public Domain Här är upphovsmannen angiven med länk till hans sida. Länk till där man hittar sidan. Eventuellt med det namn som verket har. Man uppger vilken licens som verket har helst med länk så att man kan läsa vad som gäller. Minimum när man använder andras bilder är att uppge upphovsman, bildkälla samt vilken licens verket har.


Ladda ner ppt "Att använda andras bilder på internet Det är inte tillåtet att använda andras bilder hur som helst. De bilder, fotografier, filmer, musik med mera som."

Liknande presentationer


Google-annonser