Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
Publicerades avEbba Samuelsson
1
Hem- och konsumentkunskap 1. Presentation 2. Presentation av ämnet https://www.youtube.com/watch?v=CoOVonzX KR4 3. Smarta Val ?
2
Hur ska vi lära oss allt. Betyg? Planering fram till jul delas ut. Hygien i köket: https://www.youtube.com/watch?v=rw- oJlEcQEA https://www.youtube.com/watch?v=rw- oJlEcQEA Diska? Skölja av, sortera Fruktsallad Kom ihåg tiden
3
Köksglosor. Sjuda =Koka sakta på svag värme vid temperatur under kokpunkten. Vätskan rör sig sakta och små bubblor syns på ytan. Temperaturen ca 98-99 g Bryna=Att steka råvara i t ex. smör tills den fått stekyta med fin gyllenbrun färg Fräsa =Steka ett livsmedel på svag värme utan att det får färg. KokaLivsmedlet kokar med stora bubblor. Temperatur minst 100 g RedaÄndra konsistensen
4
Köksredskap Redskapsjakt. Du kommer att tillsammans med din kamrat få leta reda på samt lära dig vad några av redskapen i ett kök kallas. Självklart försöker du/ni komma ihåg var ni hittade redskapen. Varför? 3 mindre läxor kommer att delas ut Fruktsallad är det vi kommer att tillreda.
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.