Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
Publicerades avJulia Öberg
1
Mat inom vård- och omsorg 2014-11-14
2
Portionsmat färdiglagad mat till personer bor i ordinärt boende
3
Portionsmat Syfte Ökat inflytande att välja på olika rätter Förenkla och säkrare hantering, kylkedja av portionsmat Få fler personer att äta mer och bättre
4
Problem i distributionen av matlådorna. Administrationen Många fel, i beställning och avbeställning. Långa resor, mycket tid för personalen för leverans av matlådor. Svårt att hålla en obruten kylkedjan för matlådorna. Klagomål på maten
6
Konkurrenter Findus Dafgård Havregrynsgröt Bruna bönor Halvfabrikat
8
Förändring Matsedlar från tre kök Leverans två gånger per vecka från Matgubben Vardagsmat och festmat Sallader och efterätter Tydliga kvalitetskrav på köken Tydliga krav på matdistributionen Uppföljning av verksamheten
9
Matleverantörer november 2014 Vardaga kök Mr Husman Jämtländska matsalen
10
Sammanfattning från enkät till brukare om matdistribution av portionsmat ( Matgubben) 410 enkäter till personer som har matdistribution, juni 2013 225 svar Svarsfrekvens 56% 98,1% tycker att leveranserna av portionsmat fungerar bra eller mycket bra när det gäller punktighet. 99,1% tycker att leveranserna av portionsmat fungerar bra eller mycket bra när det gäller personalens bemötande. 95 % tycker att beställningssystemet fungerar bra eller mycket bra
12
Extra god samverkan – alla jobbar mot samma mål Utveckling av den offentliga maten - valfrihet för portionsmat. God och näringsrik portionsmat som tillverkas lokalt. Miljösmart distribution Ger fler nöjdare brukare Är ett flexibelt system – kan få mat samma dag
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.