Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

J-20 2011 – 2012.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "J-20 2011 – 2012."— Presentationens avskrift:

1 J – 2012

2 Rögle BK J20 Ishockey är ett komplext lagspel där kollektivets resultat är beroende av individernas prestationer. Detta gör att det för att nå bra resultat krävs att varje spelare har ett inre driv att utvecklas individuellt för att stärka lagets potential. Underkastelse och ansvarskänsla är två nyckelord som ofta hörs i resonemang kring lagbyggen. Så är det också i vårt gemensamma bygge, men även initiativrikedom och irrationalitet skall premieras. Varje individ svarar för sig själv, men också för sin granne. Det betyder att vi måste ställa höga krav på oss själva såväl som på våra kamrater. Detta gäller genom hela vårt lag och alla som jobbar för att uppnå våra mål. Var inte rädda för att ge feedback till varandra!

3 Ledord Agera på instinkt Fart och rörlighet Aggressivt över hela banan
Snabba spelvändningar Alla anfaller, alla försvarar Noggrannhet ska vara ett ledord i allt vi gör Ställ krav på varandra Som vi tränar spelar vi. Vill vi slå de bästa så måste vi träna bättre än de bästa! För att nå framgång krävs att vi inte nöjer oss med att göra som vi alltid gjort, då blir vi också vad vi alltid har varit. Vi måste välja den hårda vägen och aldrig leta efter genvägar. Motståndarna skall vika ner sig för vår moral och kampvilja och vi skall alltid vara det lag som jobbar hårdast. Jag ansvarar för mig själv och mina lagkompisar och jag ställer krav på mig själv och på min omgivning.

4 Våra grunder Ishockey anses av många vara en av världens svåraste idrotter . Det höga tempot i dagens moderna hockey tvingar oss att fatta väldigt snabba beslut i pressade situationer. För att underlätta dessa beslut använder vi oss av några enkla grunder i olika spelsekvenser. Dessa grunder ska ge oss trygghet i våra beslut där alla har tydliga ramar att förhålla sig till. Vi ska kunna veta var vi har varandra på isen och kunna ha en enkel och tydlig kommunikation. Som hockeyspelare måste man ändå vara flexibel i tanke och handling. Vi behöver kreativa, irrationella spelare som vågar ”gå utanför ramarna” och göra det lilla extra när det behövs. Lär dig dessa grunder och förstå innebörden. Det kommer att utveckla dig som spelare!

5 Fore checking Första gubben går på puck i kortsarg Tillåt inte motståndaren att byta kant. Andra täcker sarg på pucksida Tredje täcker ev. bortre sarg för att sedan täcka mitt högt upp i banan. Back skall helst hålla djupet centralt och plocka puckar och spelare som drar ut Hur vi rör oss beror på om vi kan erövra puck direkt eller om vi erövrar i ett andra eller tredje läge. Vi ska snabbt efter erövrande sätta press in på kassen. För att detta skall fungera måste vi fatta snabba beslut och fullfölja dessa. När vi går så går alla hårt Tredje FW håller höjd FW är alltid rörliga

6 Styrspel 2-2-1 Med mål att sätta press innan röd linjen så att vi tvingar motståndaren att ge bort pucken. HF strävar efter att få ut puck på kant VF ska stå upp och skydda rödlinjen så att vi tvingar motståndaren att ge bort pucken. CF faller ner på HB:s yta VB täcker upp bakom VF och plockar upp lösa puckar HB läser spelet och faller ner som libero för att plocka upp deras nerlägg Givetvis krävs flexibilitet och detta gäller om vi lyckas styra ut dem på vår v-sida. Om de lyckas spela upp till höger blir det ombytta roller, spegelvänt. Bortre back som blir libero måste läsa nerlägget och vara först på pucken.

7 Försvarsspel egen zon HB VB CF HF VF
HB, VB, HF och VF ansvarar för sina respektive ytor, CF understödjer vid press Bortre back täcker ALLTID framför mål, men med bibehållen rörlighet YF på pucksida skär av sin back, men får aldrig heller släppa in anfallande FW som kommer från hörn Bortre FW faller ner i toppen på slottet och stärker försvaret framför mål Försvara inifrån och ut. Täck skott när det behövs Prio är att försvara målet! Släpp aldrig någon mellan dig och MV När ettan går skall han vara aggressiv och skapa stopp i spelet

8 Utgång ur zon efter press
Detta är kanske det mest troliga alternativet i en stressad situation. Avlastarens uppgift är att få ut pucken varje gång! Bortre FW sticker mot pucken. Och när vi går så anfaller hela laget. Om vi gör detta ger det också effekten att vi lyfter laget och blir kompakta i mittzon i det fall att motståndarna vinner tillbaka puck.

9 Utgång ur zon efter press Vid byte av spelsida
Målet är att byta spelsida efter puckvinst, givetvis avgör situationen om detta är möjigt Alt 2 är att spela ut pucken på samma sida, då lyfter bortre FW mot pucken.

10 Anfallsspel Spel i anfallszon
Anfallet börjar alltid så fort vi vinner puck. Avslut är ALLTID första alternativet, driv på mål! Alla anfaller, backarna måste vara delaktiga i offensiven och samma grunder gäller för backarna som för FW Skapa trianglar och var rörliga. Sök er mot ”heta ytor” Spel i anfallszon Täck pucken väl och rör på fötterna hela tiden. Ta alltid ny position eller gå på kassen när du har lämnat puck till medspelare. Trean håller höjd och möjliggör för backar att kliva ner. Är vi under stor press byter vi sida bakom mål, då plockar gubben framför mål puck och söker nya vägar från andra sidan. Det är mycket viktigt att backarna är rörliga och söker ytor. Bortre back är ofta mycket farlig. Om en back går djupt täcker tredje FW upp för honom. Ha alltid folk på kassen när backarna har pucken!

11 Ingång anfallszon HB VB
VF tar in puck på kant. CF driver mot första stolpe och skapar 2-1 läge mot närmste back. HF driver mot bortre men ska kunna få genomspel högt upp i az. HB följer med upp och blir släpande CF vf HF Syftet är att trycka ner deras backar och skapa numerära överlägen och flera olika valmöjligheter för puckföraren. Blir vi tvingade till vinkelskott: Skjut mot bortre benskydd för retur. Undvik att hamna i hörnen!

12 Penalty killing I uppspelsfasen går vi fram med en man som sätter hård press och försöker få ut puck till sarg. Överbelasta sedan pucksida något utan att tillåta kantbyte. Vår målsättning är att kunna sätta hård press på motståndarna. För att åstadkomma detta måste vi agera som en enhet. Var mobil och lås inte upp dig. Var hela tiden aktiv med klubban. Håll motståndare på utsidan och täck skott när det behövs! Krymp ihop framför mål efter skott och vinn andra puckarna. Var stolt över att ”döda” utvisningar. Det är en oerhörd viktig del av spelet!

13 DOPING. I Rögle BK får det inte finnas minsta risk att någon ska kunna lämna ett positivt test. För att undvika detta får inte någon ta några mediciner som inte föreningen har godkänt i förväg, oavsett vem som gett dig medicinerna. Ingen får lov att ta några kosttillskott eller andra hälsokostpreparat som inte godkänts av föreningen. Det förekommer flera dopingfall varje år i Sverige pga att man tagit något man trott har varit helt ok men senare visats sig att det är doping. Det är alltid individen (spelare själv) som är ytterst ansvarig för vad man får i sig. Det går aldrig att skylla på någon annan. Det finns riktlinjer för hur RF (Riksidrottsförbundet) ser på kosttillskott och liknande, se Där kan man också hitta den Röda listan över förbjudna läkemedel i samband med idrottande.


Ladda ner ppt "J-20 2011 – 2012."

Liknande presentationer


Google-annonser