Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tvättstugan Tvättstugan är en gemensam utrymme för människor som bor i flerbostadshus. Enligt Statistiska Centralbyrån tvättar 41% av de som bor i flerbostadshus.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tvättstugan Tvättstugan är en gemensam utrymme för människor som bor i flerbostadshus. Enligt Statistiska Centralbyrån tvättar 41% av de som bor i flerbostadshus."— Presentationens avskrift:

1 Tvättstugan Tvättstugan är en gemensam utrymme för människor som bor i flerbostadshus. Enligt Statistiska Centralbyrån tvättar 41% av de som bor i flerbostadshus i Sverige flitigt. Tvättstugan är också ett ställe där konflikter förekommer. I slutet av presentationen redovisas de vanligaste orsakerna till bråk i tvättstugan. Tvättstugan och bild på den. Här kommer några regler som flera bostadsföreningar och bostadsbolagen har satt upp i sina tvättstugor.

2 Tvättstugan 1. Boka ett pass åt gången. Respektera den bokade tiden
Ett pass är 3 till 4 timmar lång. Bokning gör man genom: En lista där man skriver upp sig på. En bokningstavla med en låscylinder. Datorn eller en elektroniskt låda på digitalt sätt. OBS! Bokade pass som inte nyttjas efter 30 minuter kan någon annan ta över. Dag/Tid 7-12 12-27 17-22 Grovtvätt Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag

3 Tvättstugan 2. Följ instruktionerna för varje tvättmaskin, torktumlare, torkrum, torkskåp, mangel mm för bästa resultat. På tvättmaskiner och torktumlarna står oftast instruktioner hur man använder dem.

4 Tvättstugan 3. Städa efter dig. Man har en skyldighet att städa efter sig. Golvytorna, luddfiltret på torktumlaren och golvbrunnar.

5 Tvättstugan 4. Stäng dörren när du lämnar tvättstugan.
En del stänger inte dörren efter sig. Detta påverkar den elektroniska låset som en del tvättstugor har.

6 Konflikter i tvättstugan
De vanligaste orsakerna till konflikter i tvättstugan är, enligt en undersökning gjord av Hyresgästföreningen, följande: 1: Tvätt- och torktider 2: Städning 3: Bokningssystemet 4: Ludd i torktumlaren 4: Tvättmedelsfacket är inte ursköljt. 6: Hot och påhopp 6: Andra skäl 7: Stulen tvätt

7 Tvättstugan Källor: Svensktvättstuga:
HSB: Hem&Hyra Robert Svahns tvättstugeschema Egna bilder


Ladda ner ppt "Tvättstugan Tvättstugan är en gemensam utrymme för människor som bor i flerbostadshus. Enligt Statistiska Centralbyrån tvättar 41% av de som bor i flerbostadshus."

Liknande presentationer


Google-annonser