Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till Enköping Sveriges närmaste stad.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till Enköping Sveriges närmaste stad."— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till Enköping Sveriges närmaste stad.

2 I Enköping är närhet mer än tid och avstånd
Det är närhet mellan människor, snabba beslutsvägar och lättillgänglighet.

3 Närhet - mer än tid och avstånd
Trygghet Livskvalitet Närheten skapar trygghet mellan generationer och trygghet i vardagen. Och med närheten och tryggheten kommer också livskvaliteten. Här är det enkelt att leva på dina villkor, utifrån dina drömmar och din framtid. Livskvaliteten gör sig ständigt påmind; i våra gröna livsrum, i närheten till natur och upplevelser, i småskaligheten som blivit till vår styrka. Närhet, trygghet och livskvalitet är inga modeord – de är vårt förhållningssätt.

4 Leva och bo Var och hur du bor spelar stor roll för din livskvalitet. I Enköping strävar vi efter ett samhälle som är hållbart både socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Vi vill helt enkelt skapa en god vardag och ett gott liv för våra invånare – nu och i framtiden.

5 Leva och bo Valmöjligheter Läge Kommunikationer
Du har stor möjlighet att själv välja hur du vill bo i Enköping. Toppmodern lägenhet vid hamnen eller hästgård på landet? Villa i barnvänliga områden eller kanske med utsikt över Mälaren? Oavsett vad du väljer finns möjlighet till väl utbyggd service, trygghet i vår småstadsidyll och närhet till naturen. Med ett perfekt läge mitt i Mälardalen och med väl fungerande kommunikationer når du snabbt och enkelt Stockholm, Uppsala och Västerås. Närheten till Arlanda gör också att världen ligger för dina fötter – bara en timme bort. Många väljer att flytta till Enköping för att få uppleva småstadens fördelar på nära håll. Många väljer också att återvända till Enköping, och kanske är det just de korta avstånden och närheten mellan människor som lockar. Oavsett vilket – Enköping är en plats att längta till och en plats att återvända till.

6 Se och göra Till Enköping vallfärdar människor för att uppleva våra berömda parker. Hit kommer även många för att upptäcka mystiska fornlämningar, stolta Mälarslott och historisk natur. Utmana dig själv på hästryggen, prova fiskelyckan från bryggan eller baka ditt eget tunnbröd.

7 Se och göra Världsberömda parker Aktiv fritid Levande kulturliv
Gröna livsrum, kultur och en aktiv fritid kännetecknar vår kommun. Möjligheterna finns året runt. Stolta älgtjurar på morgondimmiga fält, ett rikt fågelliv på våtmarker ett stenkast från stadens centrum, båtturer på spegelblanka vatten. Vandringsleder, kanotleder och golf i grönskande omgivningar. Kulturlivet är levande med årliga arrangemang som lockar besökare långt utanför kommungränsen. Även föreningslivet blomstrar, och med omkring 400 föreningar är chansen stor att du hittar din alldeles egen favorit. Kulturen är närvarande, lättillgänglig och starkt rotad i vardagslivet. Musik- och dansskolan utbildar barn och unga i sång, musik och dans, Riksteaterföreningen lockar med stora affischnamn och runt om i kommunen finns spännande museer och gallerier.

8 Barn och utbildning Vi satsar på våra barn och unga. Väl utbyggd barnomsorg i hela kommunen och en skola i ständig utveckling. Goda livsmiljöer och naturskola ger löfte om en hållbar kommun där barn och ungdomar står i fokus.

9 Barn och utbildning Utveckling Entreprenörskap Högre utbildning
Vi vill väcka nyfikenheten och lusten hos barn och unga att lära. Vi vill få dem att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Och vi vill sporra till kunskaper som ska bära livet ut, både här i Sverige, och i världen. Lika mycket värnar vi om tryggheten, för det är den s om gör att våra barn och unga vågar låta vingarna bära. Vi satsar på att stärka entreprenörsandan hos våra unga – för deras framtid och för Enköpings framtid. Det är ett viktigt arbete för vi behöver individer som är kreativa, modiga och som vågar följa sina drömmar. För deras drömmar är allas framtid. Ungt driv ger Enköping liv. Möjligheterna till högre utbildning på bekvämt avstånd är många i Enköping. Inom en timmes resa finns universiteten i Uppsala och Stockholm och högskolan i Västerås och Eskilstuna. Dessutom finns möjligheten till distansutbildning inom en rad olika områden genom Vuxenutbildningscentrum.

10 Jobba och etablera Vi är kommunen som vägrar lågkonjunktur. Näringslivet ligger i framkant och vi ser möjligheter istället för hinder. Nyfikenheten driver oss framåt och får oss att våga satsa. I Enköping väntar vi inte på tillfällena – vi fångar dem i flykten.

11 Jobba och etablera Läge SBA Bästa möjliga förutsättningar
Vi har ett av Sveriges bästa lägen med väl utbyggda kommunikationer och nära till såväl kunder, leverantörer som högklassig kompetens. Det gör Enköping till en naturlig knutpunkt i mälardalsregionen. Många företag väljer att etablera eller bygga ut sin verksamhet i just Enköping. Sedan 2007 ingår vi i Stockholm Business Alliance (SBA) som är ett partnerskap mellan kommuner i stockholmsregionen. Partnerskapet ska fördjupa och utveckla både det lokala och det regionala näringspolitiska arbetet i regionen. En viktig del i detta samarbete är att få fler internationella investeringar till regionen. Vi arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att det lokala näringslivet ska fortsätta att växa. Därför står frågor om förbättrat företagsklimat, entreprenörskap i skolan och ett levande centrum ständigt på agendan.

12 Miljö och framtid Enköping är miljökommunen som sätter avtryck i världen. Kretslopp, energiskog och miljöteknik sätter prägel på vår livshållning. Vi vågar anta utmaningen om en hållbar framtid, och vi är en god bit på väg.

13 Miljö och framtid Eget kretslopp Avtryck i världen Hållbar framtid
Många hushåll i Enköping får sin värme och el från kommunens eget energibolag, som faktiskt har ett alldeles eget kretslopp. På åkrar runt om i kommunen vajar fälten med salix, den energiskog som är grunden i kretsloppet. Det är ett kretslopp som både blivit prisbelönat och som väcker intresse runt om i Europa och världen. Vattenparken är ett annat naturligt kretslopp som inspirerat internationellt. Det är inte bara dagvatten som renas på ett naturligt sätt i Vattenparken, utan det har blivit en oas för både djur och människor. Trollsländor, fiskar och fåglar samsas med picknickande familjer i en unik miljö. Vår strävan efter hållbarhet gör sig påmind överallt i kommunen. Det märks i vår livshållning och i vår omtanke - om naturen, om framtiden och om varandra. Det märks också i hur vi utvecklar kommunen och staden. Vi bygger för framtiden och för att människor ska fortsätta att vilja leva, verka och bo i Enköping.

14 The End.

15 Producerad av Enköpings kommun
Grafisk formgivare | Kristina Gyld, Enköpings kommun Skribent | Malena Sattar, Enköpings kommun Foto | Tomas Frisk Kristina Gyld Enköpings kommuns bildarkiv Getty Images Översättare | MT International Copyright © 2009 Enköpings kommun. Producerad av Enköpings kommun Grafisk formgivare | Kristina Gyld, Enköpings kommun Skribent | Malena Sattar, Enköpings kommun Foto | Tomas Frisk Kristina Gyld Enköpings kommuns bildarkiv Getty Images Översättare | MT International Copyright © 2009 Enköpings kommun.


Ladda ner ppt "Välkommen till Enköping Sveriges närmaste stad."

Liknande presentationer


Google-annonser