Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Som fotbollsdomare ska du deklarera för det du fått i domararvoden och reseersättningar. Den förening som betalar ut arvodet och reseersättningen (över.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Som fotbollsdomare ska du deklarera för det du fått i domararvoden och reseersättningar. Den förening som betalar ut arvodet och reseersättningen (över."— Presentationens avskrift:

1 Som fotbollsdomare ska du deklarera för det du fått i domararvoden och reseersättningar.
Den förening som betalar ut arvodet och reseersättningen (över 100 kr) ska lämna kontrolluppgift på beloppet. Om du inte fått kontrolluppgift ansvarar du själv för att deklarera beloppet.

2 Som fotbollsdomare kan man få avdrag för
”idrottsredskap och specialutrustning” enligt RSV:s rekommendation angående idrottsutövare Det kan vara : -visselpipa, varningskort, kostnad för nödvändig fortbildning

3 Domardräkt och fotbollsskor?
Avdrag för domarkläder och fotbollsskor har nekats i en Länsrättsdom från1997. Avdrag för ”arbetskläder” gäller bara ”skyddskläder” (t ex frätande syra). RSV:s rekommendation angående idrottsutövare ”tar inte över” lagreglerna för arbetskläder.

4 Schablonavdraget på 3.000 kr som avdrag under inkomst av tjänst?
För rätt till schablonavdrag måste det vara kostnad för ”idrottsredskap eller specialutrustning”. Det måste också finnas en deklarerad inkomst av idrottsverksamhet motsvarande avdraget. Det får inte bli ett underskott!

5 Exempel på kostnader som bedömts som ”privata levnadskostnader” och som därför inte ger rätt till avdrag: -gymnastikskor -joggingkläder -träningskläder -vantar -värmeunderkläder -tvätt -fotinlägg -kontaktlinser

6 OBS – schablonavdraget på 3.000 kr ger inte
rätt till avdrag för det som är ”privata levnadskostnader”. Vi ser många som tolkar schablonavdraget fel! Schablonavdraget ger rätt till avdrag för ”idrottsredskap eller specialutrustning”, motsvarande det belopp man har betalt, utan att man behöver styrka med kvitton.

7 Resor till och från en match?
För domaren är detta en ”inställelseresa”. Om reseersättning utbetalas är det en skattepliktig förmån. Som domare kan du yrka avdrag för ”resor till och från arbetet”, om du har avdrag som överstiger kr. En missuppfattning är att reseersättningar ses som ersättning för ”tjänsteresa”, och att det därför är en skattefri ersättning med 15 kr / mil.

8 Men, ”halva basbeloppsregeln” (18
Men, ”halva basbeloppsregeln” ( kr), utbetalning under detta belopp är det ju ”skattefritt”? Nej, det stämmer inte. ”Halva basbeloppsregeln” handlar bara om föreningens administration av skatter och avgifter. Föreningen, som betalar ut domararvoden och reseersättningar, behöver inte betala preliminärskatt och arbetsgivaravgifter. Föreningen ska, trots detta, ALLTID lämna kontrolluppgift på alla ersättningar över 100 kr per person och år.


Ladda ner ppt "Som fotbollsdomare ska du deklarera för det du fått i domararvoden och reseersättningar. Den förening som betalar ut arvodet och reseersättningen (över."

Liknande presentationer


Google-annonser