Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tema 4.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tema 4."— Presentationens avskrift:

1 Tema 4

2 Jag ville veta lite mer om:
sångerskor modeller och filmstjärnor och hur de har påverkat unga kvinnor över hela världen

3 Marylin Monroe Twiggy Kate Moss Britney Spears Julia Roberts
Jag tittade på nätet och här kommer några som har varit förebilder för många tjejer... Marylin Monroe Twiggy Kate Moss Britney Spears Julia Roberts

4 Skönhetsidealet över tiden
Året 1908 hittade man en staty av kalksten i Willendorf, Österrike. Statyen var från någonstans mellan och f.k. Hon var en av stenålderns fruktbarhetsgudinnor och något av en föregångare till de senare tidernas Venusgudinnor. Statyen ser ut som en tjock kvinna með väldigt stora bröst och inget ansikte. Det här är Venus från Willendorf.

5 Skönhetsidealet har inte alltid varit det samma som det är i dag.
Alla tycker förstås inte samma saker är vackra och skönhet är bara ett begrepp som får sin betydelse genom samhällets tycke under varje epok. Om man till exempel letar efter tavlor från Barokktiden och jämför den tidens modeller med modellerna nu för tiden ser man en stor skillnad. Kvinnorna från barrokktiden skulle i dag nästan anses för feta! Desto tjockare som de var, desto vackrare tyckte man att de var, för att det såg man som ett märke om att de kom från en god familj; att de var rika.

6 Senare, eller något efter år 1500, ansågs det som fint att vara smal och ha en snärt midja och då inleddes en hård tid för kvinnor som fortsatte ända fram till början av nittonhundratalet. Då (1500) skulle alla kvinnor ha korsett på sig som man snärjde hårt åt så att kvinnor hade svårigheter med att äta, och även att andas !

7 Sen kom Twiggy, hon var väldigt smal och hade nästan inga bröst.
Första Miss World tävlingen var året 29 juli 1951 London, England och så här såg vinnaren ut.  När vi kommer fram till Marylin Monroe tyckte man att det var helt okej att ha lite kurvor, och man behövde inte ha en platt mage som man tycker i dag. Sen kom Twiggy, hon var väldigt smal och hade nästan inga bröst. Hon hade stora ögonfransar och såg ut som en docka. Kerstin (Kiki) Haakansson

8 På ’80 talet skulle kvinnor ha breda axlar, midja och mycket hårsprej i håret!
På ’90 talet blev det ”coolt” igen att vara nästan anorexic och Kate Moss är ett bra exempel på det.

9 Nu, 2005 har många filmstjärnor sagt nej till anorexia och är nu bara ’fit’ , ser inte ut som det ska dö i morgon i alla fall. ’Healthy lifestile’ är det coolaste och nu finns det väldigt många böcker som visar hur man ska äta ’rätt’ och massors med mat och drick som är ’diet’ eller ’low fat’. Igentligen funkar det inte så ofta, i alla fall är det mycket som seger ’low fat’ men då är det bara mycket socker i stället.

10 Anorexía: det är fortfarande för många model och filmstjärnor som är allt för smala och det påverkar förstås kvinnor över hela världen som allt för många försöker vara som de. Lindsay Lohan, Nichole Richie, Paris Hilton och Mary-Kate och Ashley Olsen är bra exempel, det ser ut som skelleter. Det finns massors med sidor om hur man ska bli anorexic, hur man ska kräkas och sånt, till exempel . Där är Twiggy väldigt populär. På sidan fins det äckliga visor om anorexia och hur bra du kommer se ut när du är en skelet. Se för dig själv!

11

12 www.marylinmonroe.com :D
:D

13 Jag tyckte det var väldigt bra att få veta mer om tjejer och deras avbild :D


Ladda ner ppt "Tema 4."

Liknande presentationer


Google-annonser