Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Implementering och bruk av Gynop-registret på klinik- och regionnivå

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Implementering och bruk av Gynop-registret på klinik- och regionnivå"— Presentationens avskrift:

1 Implementering och bruk av Gynop-registret på klinik- och regionnivå
Eva Uustal Fornell KK US Linköping

2 Hur vänder man en negativ inställning till Gynop-registret
% komplett inmatade formulär ”Automatiskt” negativ inställning vid tal om Gynop-registret Drastiska åtgårder nödvändiga

3 Spännande tävling: Testa Dig själv: Ringa in ett svar per fråga.
Så här tycker jag om Gynop-registret: Det är bra att vi får en kvalitetskontroll och jag vill lära mig att använda det så det blir rätt Gynop-registret är väl bra men jag tycker nån annan borde sköta rapporteringen Jag behöver ingen kvalitetskontroll för jag vet att jag gör det mesta rätt Vad är Gynop-registret?

4 Hur tycker jag att Gynop-registeruppgifterna bör inhämtas:
Av den doktor som gör undersökningen, in/utskrivningen eller operationen Av någon annan som kan gissa sig till vad som sades vid besöket och kan höfta till hur många cm cystan/prolapsen var Avdelningssköterskan vet säkert hur länge jag sjukskrev patienten Sekreterarna kan väl hitta på nåt vad som helst

5 Därför använder jag inte Gynop-registret i datorn:
Jag vill gärna men kan inte logga in Det ligger ju ändå papper i journalen och det är enklare för att man slipper få reda på om man glömt någon uppgift, jfr struts Jag kan inte logga in och orkar inte lära mig Jag är rädd att datorn ska hänga sig eller hugga mig i vaden.

6 Vem har ansvar för att Gynop-registeruppgifter blir korrekta:
Jag själv förstås tillsammans med mina kollegor Sekreterarna på operation Robert Lind i Kramfors Vem bryr sig

7 Facit: Mest ettor: Du är en begåvad människa med stort hjärta och hög intelligens. Du är en lysande läkare och ett föredöme. Hämta en gloria i förrådet på plan 2. Mest tvåor: Du är en hängiven men stressad läkare som haft för mycket att göra på sistone. Så länge ingen skäller ut dig är du tacksam. Gå och fika. Mest treor: Du har jobbat länge nog för att veta att det mesta går över om man ignorerar det. Om fler vore som du skulle det vara som förr dvs bra. Sov en stund på röntgenronden. Mest fyror: Slappna bara av och andas lugnt. Snart kommer några snälla farbröder med en långärmad vit tröja och sen blir det mörkt och mysigt. Skicka för farao inte in svaren till någon.

8

9 Beskrivning av kvalitetsparametrar
inom gynekologin i Sydöstra sjukvårdsregionen 2009 Susanne Högblad, Motala lasarett Ninnie Borendal Wodlin, Universitetssjukhuset i Linköping Fatima Taheri Johansson, Värnamo sjukhus Kristina Wird, Länssjukhuset i Kalmar Leif Hidmark, Vrinnevisjukhuset i Norrköping Lena Arvidsson, Västerviks sjukhus Peter Lukas, Länssjukhuset Ryhov Tomasz Stypa, Höglandssjukhuset Eksjö Birgitta Gustavsson Borg Länssjukhuset Ryhov Meg Wigmo, Barn och Kvinnocentrum Östergötland

10 Arbetssätt Gruppen har träffats vid tre tillfällen. Data har som tidigare hämtats från Gynopregistret, klinikernas operations- och mottagningsstatistik, journalgenomgång, underlag från patologavdelningarna, Socialstyrelsens statistik samt egna mätningar på klinikerna.

11


Ladda ner ppt "Implementering och bruk av Gynop-registret på klinik- och regionnivå"

Liknande presentationer


Google-annonser