Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

IFO-FH resultat och prognos per juli 2018

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "IFO-FH resultat och prognos per juli 2018"— Presentationens avskrift:

1 IFO-FH resultat och prognos per juli 2018
Område Bistånd: 3,9 mkr Område Stöd och Försörjning: -24 mkr Område Boende och Stöd: 7,2 mkr Gemensamt: 10,7 mkr Försörjningsstöd: -8 mkr Totalt: -10,1 mkr varav f-stöd -8 mkr Områdes Bistånd: 0,5 mkr Barnvård: 10 mkr Vuxenvård: 8 mkr Vuxenboende: -3,5 mkr Område Stöd och Försörjning: -33 mkr Boende: -33 mkr Område Boende och Stöd: 9 mkr Gemensamt: mkr Försörjningsstöd: -9 mkr Totalt: -14,4 mkr varav f-stöd -9 mkr

2 Resultatet: Köpt vård och boende Sommarens resultat är osäkert, som vanligt. Kostnaderna för den köpta vården har ökat lite under sommarlovet vilket är vanligt. Boendekostnaderna minskar inte i önskad takt. FH Resultatet försämras beroende främst på köpta platser för barn. Under sommaren är det också höga kostnader för läger mm. Personalkostnader Sektorns personalkostnader ligger någorlunda i balans (obs i resultaträkningen finns familjehemmen med som p-kostnad där vi inte har rekryterat tillräckligt många). Försörjningsstödet Ligger på ”ovanligt” låga nivåer. Ingen större ökning under sommaren och då har det ändå betalats ut extra ”sommarersättning” under tre månader (vilket är ca 0,7-1 mkr extra/månad).

3 Prognos: Risker Köpt vård Fortsätter vården som tidigare kommer den att hamna på ca +18 mkr. Köpt boende Antalet dygn och individer minskar men kostnaderna minskar inte i samma förväntade takt. Håller boendeenheten samma nivå som tidigare kommer resultatet hamna snarare runt -40 mkr än -33 mkr? FH Prognosen försämras från -8 mkr till -14 mkr. Ev lite väl negativt? F-stöd Resultatet tom juli är -8 mkr och prognosen -9 mkr vilket är optimistiskt. Utbetalningarna minskar dock.

4 Särskild uppföljning till SDN
Antal hushåll med försörjningsstöd Antal hushåll med försörjningsstöd fortsätter att minska. I juli uppbär hushåll försörjningsstöd, en minskning med 210 hushåll sedan januari 2018 och 325 färre hushåll I jämförelse med juli

5 Särskild uppföljning SDN
Boende Boendedygnens minskning är något avstannande i maj men fortsatte att minska i juni till dygn och ökar i juli till dygn. Snittdygn per månad under jan-juli 2017 var dygn och samma period 2018 är dygn. Verksamheten har minskat med 14,3 % dygn sedan januari. Trenden verkar vara något avstannande och sektorn höjer därför prognosen i juli. Målet inför 2018 var att minska kostnaderna med 50 % i jämförelse med bokslut Prognosen för Boendeenhetens måluppfyllelse är 18 %. (bokslut tkr och prognos 2018 är tkr dvs en minskning med tkr). Målet var också att minska antal personer med boendebeslut i Boendeenheten från 239 personer till 148 personer, i juli är det 205 personer. Måluppfyllelsen för Vuxenhetens (vuxna och unga vuxna) boende är 15 % (bokslut tkr och prognos 2018 är tkr dvs en minskning med tkr). Målet var också att minska antal personer med boendebeslut från 180 personer till 90 personer, i juli är det 160 personer.

6 Särskild uppföljning SDN
Vård barn och unga Vårddygn barn och unga ökar from maj och fortsätter att öka juni och juli. Det är 9 fler barn placerade sedan april Vårdkostnaderna visar fortfarande ett plus mot budget . Måluppfyllelsen var att minska kostnader med 20 % vårddygn och kostnader i jämförelse med bokslut Vårddygn barn och unga slutade på dygn. Till och med juli är utfallet vård barn och unga dygn. Prognos för vård barn och unga tkr dvs plus tkr. Måluppfyllelsen är 26 %.

7 Särskild uppföljning SDN
Antal barn i konsulentstödda familjehem Arbetet med att minska antal barn i konsulentstödda familjehem går trögt. Bristen på egna familjehem är en stor bidragande orsak. Verksamheten arbetar för att minska kostnaderna genom avtalsförhandlingar.


Ladda ner ppt "IFO-FH resultat och prognos per juli 2018"

Liknande presentationer


Google-annonser