Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

YRKESförare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "YRKESförare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken"— Presentationens avskrift:

1 YRKESförare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken
Månadens yrke YRKESförare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken

2 Vad gör en yrkesförare? En yrkesförare kan transportera olika sorters gods, det kan vara byggmaterial, livsmedel, kemikalier, bränsle eller levande djur Det krävs både kunskap och ansvarskänsla för att köra säkert i trafiken Det är ett självständigt yrke, man måste kunna planera sitt arbete själv De flesta yrkesförare är anställda på ett åkeri men många har eget företag också

3 Hur blir man yrkesförare?
CVL har en utbildning för yrkesförare här i Sandviken, man läser på heltid i 43 veckor För att söka måste man ha läst Svenska som andraspråk grund Man måste vara minst 21 år för att söka Man måste ha körkort och kunna visa att man är duktig att köra

4 Lönenivå och arbetsmarknad
Grundlönen är kr för en yrkesförare men obekväm arbetstid kan göra att man tjänar mer. Det saknas många yrkesförare så arbetsmarknaden ser mycket bra ut i framtiden.

5 Att tänka på…. Det är ett ensamt arbete, man måste trivas med att vara själv på jobbet De flesta körningarna är korta men många förare kör också till andra delar av Europa, då kan man vara borta i många dygn Säkerheten är alltid viktigast, det finns många lagar och regler för det här yrket Här är en liten film om yrket:


Ladda ner ppt "YRKESförare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken"

Liknande presentationer


Google-annonser