Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna! Föräldramöte åk 7.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna! Föräldramöte åk 7."— Presentationens avskrift:

1 Välkomna! Föräldramöte åk 7

2 Infopunkter Upplevelsen av klassen Utvecklingssamtal Elevpärm
Elevkalender Skolwebben Hemsidan Elevinflytande och förtroendeuppdrag Grottan Frukost Klassföräldrar (föräldravandring, skolresa mm)

3 Upplevelsen av klassen
Här kan ni lägga in en bild av klassen…

4 Utvecklingssamtal Även om vi träffats och haft ett inledande samtal om det sociala inför högstadietiden, så kommer vi dessutom ha ett utvecklingssamtal den september där vi mera ska fokusera på ämneskunskaperna.

5 Elevpärmen Här samlar eleverna sin feedback, sina prov, inlämningsuppgifter och andra viktiga papper som behövs som underlag inför t ex ett utvecklingssamtal

6 Elevkalendern I denna kalender planerar eleven sitt skolarbete.

7 Skolwebben Ämnesrum Klassens rum Provschema Frånvaro
Sjukanmälan ( ) Olika resurser som t ex NE

8 Hemsidan Information av övergripande natur
Blanketter, t ex ledighetsansökan (OBS! Ingen ledighet beviljas under NP-veckor) Kontaktuppgifter OBS! ingen ledighet beviljas under NP-tiden!

9 Elevinflytande och förtroendeuppdrag
Klassrepresentanter (2 i varje klass) Elevråd

10 Grottan Rast- och fritidsverksamhet
Grottan kan man köpa smörgås, kaffe te, juice Grottan kan man spela spel, biljard pingis

11 Frukost Kostnad för frukost är kr

12 Klassföräldrar Uppdraget som klassförälder har man en termin under högstadietiden tillsammans med 2-3 andra föräldrar i klassen. Syftet är att vara en länk mellan elever, föräldrar, föräldraföreningen och skola. Det innebär att: klassföräldrarna fångar upp vilka frågor som är viktiga i klassen och förmedlar det till skolan, framför allt innan föräldramöten så att dessa frågor kan finnas med på dagordningen. Ha kontakt med föräldraförening och kommunicerar deras frågor till resten av föräldrarna i klassen. En av klassföräldrarna representerar klassen på ett referensmöte med skolledningen som sker 1-2 gånger per termin. (första mötet är 14 september kl 17.30) Klassföräldrarna har möjlighet att planera någon aktivitet med elever och föräldrar under terminen t.ex. brännboll, picknick, fika vid föräldramöten etc.

13 Frågor


Ladda ner ppt "Välkomna! Föräldramöte åk 7."

Liknande presentationer


Google-annonser