Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte A-lagets tränare Johan Hellström Målsättning

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte A-lagets tränare Johan Hellström Målsättning"— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till fortsättningen av säsongen för A-pojk Skövde IK och Töreboda HF U-15/U-16

2 Föräldramöte 2018-09-23 A-lagets tränare Johan Hellström Målsättning
Organisation Hemsidan Fairplay och respekt Träningar/Matcher Att arbeta med Övrigt En fråga som diskuterades en del var utbytet med J18. Vi anser inte att detta fungerar tillfredställande, det ventilerades olika åsikter. Johan Hellstöm tog med sig frågan och helt klart är att vi måste få till ett utbyte mellan träningsgrupperna så att vi kan vara tillräckligt många spelare för att kunna bedriva kvalitativ träning, Det går inte att skapa bra träningar när vi är mellan 12 och 14 spelare på isen.

3 Målsättning Utifrån att alla har kommit olika långt i sin utveckling skall alla beredas utvecklingsmöjlighet. Tävling är en del av ishockeyn och att lära sig tävla på schyssta villkor är viktigt för din utveckling. Vi ska inte bara utbilda hockeyspelare, vi ska bli bra förbereda som människor vad du än väljer att bli i framtiden. Skolan är viktig för grabbarnas utveckling.

4 Organisation Tränare: Oliver, Robin och Johan
Materialare: Anders W, Patrik E, Peter R Lagledare A1 Cecilia Klämberg , A2 Helena Jörgensen och Sussanne Andersson (Töreboda) Föräldrarepresentantion tillsättning av dessa sker genom lagledaren Kiosk Lotter Ekonomi Sekretariat Cuporganisation (Skövde IK har en cupkommitté)

5 Hemsidan Träningarna inlagd fram till jul
Matcher inlagda, tider kan komma att korrigeras, samt även spelplats. Domarutbildning 24/9 Övriga aktiviteter läggs in efter hand Domarutbildningen är obligatorisk och ska genomföras av alla spelare från J20 till U13.

6 Fair play och respekt Tider före och efter (ansvar för egen uppvärmning innebär att man måste vara i hallen senast 45 min innan isträning och 15 min innan fysträning) Närvaro Ombyte Utrustning, jag har min egen backplats, och jag ser till att jag plockar iordning efter mig i omklädningsrummet. Slipning(Lämna skridskorna i tid) Individuell uppföljning 2 gånger/termin Språk (Vi försöker jobba med hur vi uttrycker oss) Skövde IK:s styrdokument- Styrdokumentet finns inte tillgängligt på hemsidan vilket många föräldrar efterlyser, det enda som finns är Röda tråden från Johan Hellström tar detta med sportgruppen och ordförande så att aktuellt styrdokument finns på hemsidan. Vi har påbörjat individuella samtal och kommer att fortsätta med det under veckan. Vi poängterade vikten av att lämna återbud i tid och att spelarna i Skövde skickar SMS till Johan Bredberg och spelarna i Töreboda skickar till Daniel Andersson. Detta är ett ansvar som åligger spelaren. Ombyte, vi byter om ihop och vi försöker att alltid ha en ledare i omklädningsrummet..

7 Träningar/ Matcher Vi kommer träna ca 4 ggr/vecka
Vi kommer ha ett utbyte med J18 för 03-spelare Vi kommer ha ett utbyte med -05 för att utveckla dom och se till att vi har spelarvolym för att kunna träna. Träningsmatcher blandlag beroende på motstånd Matcher för A1 på lördagar Matcher för A2 på söndagar Vi kommer att ha snestreckslag med Töreboda i både A1 och A2 för att så många spelare som möjligt ska få spela i en ”rätt nivå”. Ett snestreckslag har vissa begränsningar , i stort innebär det en dispens för spelare från en förening att sela i en annan förenings lag., det lag som man då får spela i är utpekat och dispensen gäller bara för spel i det laget. Tex vi har dispens för Töreboda spelare att få spela i vårt A2 lag då får spelaren spela i Skövde IK:s A2 lag men inte i något annat lag . Vi kommer söka dessa dispenser för både A1 och A2. Detta innebär att Töreboda spelare kommer få möjlighet att spela i både A1 och A2, däremot får man inte spela i något annat Skövdelag. Vi tror att detta utvecklar så många spelare som möjligt, vi är måna om att hålla spelarvolym så att det räcker för att spela både A1 och A2.

8 Att arbeta med Det kommer att bli en A-pojk cup i Skövde
Hur jobbar vi ihop Skövde/ Töreboda. Vill vi spela någon mer cup? När/ Var ? Matchfunktionärer A1/A2 Åtaganden gentemot Skövde IK Döma matcher för U14-U12 4 matchvärdar, 2 statistik och 4 kaffebord NHL-Lotter, Idrottsrabbatten, friköp Vi återkommer med datum för egen cup så fort det är klart. Skövde / Töreboda sammarbete kommer omfatta spel tillsammans och träningar tillsammans. Med följande förutsättningar: A1 alla hemma matcher spelas i Skövde A2 spelar sina hemma matcher i Skövde och Töreboda. Vid spel i Skövde bemannar Töreboda utvisningsbåsen och vise versa. Övrig bemanning i sekretariat och i kiosk ombesörjer den förening i vilkens ishall vi spelar. Tränarna fick i uppgift att föreslå lämplig cup för A1 respektive A2. Därefter kommer vi skicka ut intresseanmälan där var och en står för sin del av lag avgiften, detta kommer vara bindande anmälan för att vi inte ska få sena avhop som äventyrar ev, cupspel och att vi tränare inte ska behöva ligga ute med hela lagavgifter. Vi kommer att ändra bemanningen på våra hemmamatcher så att det är 5 föräldrar och fem spelare vid respektive match, dessa ändringar kommer att komma ut efter den hemma match som spelas Vi dömer matcherna för U14-U12 med visst stöd från J18 och J20.


Ladda ner ppt "Föräldramöte A-lagets tränare Johan Hellström Målsättning"

Liknande presentationer


Google-annonser