Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Så tänker vi om våra bostadsräntor

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Så tänker vi om våra bostadsräntor"— Presentationens avskrift:

1 Så tänker vi om våra bostadsräntor
Ingela Gabrielsson , privatekonom

2 Sammanfattning Det är nu fler, 53 %, av bostadsägarna som tror på oförändrade räntor, och färre, 35% ,som tror på ökande bostadsräntor nu jämfört med för ett halvår sedan. Det är också fler, 49% som inte räknat på vad en räntehöjning skulle innebära för ekonomin. Fler män, 55 %, än kvinnor, 39 %, har räknat på en räntehöjning. Bland ensamstående med hemmaboende barn är det 61 % som räknat på en räntehöjning. Något fler, 7 % anser sig inte ha råd att bo kvar om boräntan skulle gå upp till 5 %.

3 Varannan tror nu åter på oförändrade bostadsräntor, något fler än för ett år sedan
De kommande 12 månaderna tror jag att bostadsräntorna kommer att….

4 Andelen som inte räknar på en räntehöjning har ökat från 40% till 49%
Har du räknat på vad en räntehöjning skulle innebära för din ekonomi? Fler män, 55 % , än kvinnor, 39 %, har räknat på en räntehöjning Bland ensamstående med hemmaboende barn är det 61 % som räknat på en räntehöjning

5 Något fler, 7 % anser sig inte ha råd att bo kvar med en boränta på 5 % jämfört med för ett halvår sedan. Skulle du ha råd att bo kvar om din boränta gick upp till 5 procent?

6 Om undersökningen Undersökningen är genomförd bland män och kvinnor år i Sverige av YouGov på uppdrag av Nordea Undersökningen är genomförd under perioden 2 februari – 6 februari 2018 via YouGov Sveriges Internetpanel. En inbjudan till undersökningen skickades ut via till personer som passade in på kriterierna för studien. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder och region.


Ladda ner ppt "Så tänker vi om våra bostadsräntor"

Liknande presentationer


Google-annonser