Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dialogmöte 23 oktober 2018 Hemtjänst.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dialogmöte 23 oktober 2018 Hemtjänst."— Presentationens avskrift:

1 Dialogmöte 23 oktober 2018 Hemtjänst

2 Dagordning hemtjänst Mats Kumblad, distriktschef Brandkåren Attunda Digitala lås GDPR Samverkan mot fusk och oegentligheter Förändrade utskrivningsregler, 14/11 Tillstånd IVO

3 Mats Kumblad, distriktschef
Brandkåren Attuna Mats Kumblad, distriktschef

4 LUSen Från den 14 november
Förändrat arbetssätt mellan landsting och kommun

5 Digitala lås

6 Nya tillstånd och tydligare krav i IVO:s tillsyn från 1 januari 2019

7 Vad innebär de nya reglerna
Hemtjänst, behöver tillstånd från IVO. Först den 1 januari 2019 går det att ansöka. IVO ställer också tydligare krav för att den som har ett tillstånd ska få behålla det. De här utökade kraven gäller samtliga tillståndspliktiga verksamheter inom LSS och SoL, alltså oavsett när tillståndsplikten infördes. Alla som gör en ansökan hos IVO kommer att behöva betala en viss avgift. Avgiften för en ny ansökan kommer att vara 30 000 kr. Avgiften för att ändra i ett tillstånd kommer att vara 21 000 kr.

8 Vad behöver verksamheten göra
Du som idag bedriver hemtjänst, behöver ansökan hos IVO under perioden 1 januari 2019–28 februari Det går inte att ansöka före den 1 januari, på IVOs webbplats ivo.se/nyatillstand publiceras information löpande om hur du kan förbereda dig. Du får fortsätta att bedriva dina verksamhet under tiden som IVO handlägger din ansökan, under förutsättning att den alltså har kommit in till IVO senast den 28 februari 2019. Du kommer att få betala en avgift för att göra ansökan ( kr för en ny ansökan och kr för att ändra i ett tillstånd).

9 OBS! Om ansökan kommer in för sent omfattas verksamheten inte av övergångsbestämmelserna som tillåter bolag att fortsätta att bedriva sin verksamhet i väntan på tillstånd. En för sen ansökan innebär att verksamhet då är olovlig – verksamheten får helt enkelt inte fortsätta att bedriva sin verksamhet.

10

11 Nästa Dialogmöte blir den 14 mars 2019


Ladda ner ppt "Dialogmöte 23 oktober 2018 Hemtjänst."

Liknande presentationer


Google-annonser