Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Läkarförbundets primärvårdsenkät 2015 Resultat - ST i allmänmedicin

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Läkarförbundets primärvårdsenkät 2015 Resultat - ST i allmänmedicin"— Presentationens avskrift:

1 Läkarförbundets primärvårdsenkät 2015 Resultat - ST i allmänmedicin

2 Vad har hänt? 3. Påverkansarbete
Enkät 2015 – del av bred utvärdering av vårdval Delrapporter Fakta om primärvårdens läkare Fortbildning Specialistläkarnas förutsättningar att ge god vård och bra service på vårdcentralerna Läkares upplevelse av arbetsbelastning och kvalitet av Sofia Dahlén, studentuppsats De tre förstnämnda rapporterna finns på den sista kan skickas efter från 3. Påverkansarbete

3 Efter AT – vad vill vi ha av morgondagens introduktionstjänst?
Efter AT - vad vill vi ha av framtidens introduktionstjänstgöring?  Efter AT - vad vill vi ha av framtidens introduktionstjänstgöring?  Efter AT – vad vill vi ha av morgondagens introduktionstjänst?

4 Ni behövs! Läkarförbundet behöver input för vad som ska drivas vad gäller framtidens introduktionstjänst! Vad är viktigt att föra fram? Vilka är argumenten? Är förslagen förankrade i professionen? Ta chansen att påverka!

5 Vad har hänt? 2013 kom betänkandet För framtidens hälsa – en ny läkarutbildning (SOU 2013:15). Förslag i detta: Att läkarexamen utökas med en termin till att omfatta sex års studier Att läkarexamen ska vara grund för legitimation. Ny examensbeskrivning införs: betonar vetenskaplig och professionell kompetens och förmåga till medicinskt beslutsfattande. Sedan tystnad!

6 Vad har hänt? 2016: Regeringen utsåg Jens Schollin till att leda en utredning ”Uppdrag att genomföra en översyn/lämna förslag avseende läkares specialiseringstjänstgöring” De förslag som lämnas ska syfta till att skapa ett sammanhållet system för läkares utbildning och specialisering. I uppdraget ingår bl.a. att analysera om det finns behov av att införa en obligatorisk introduktion inom ramen för läkares specialisering och hur den i så fall bör utformas

7 Läkarförbundets arbete i frågan
Samla in synpunkter: workshops, studierektorskonferens, SFAM Emma Spak (SYLF) och Sofia Rydgren Stahle ingår i utredningens referensgrupp Artiklar med synpunkter formuleras Möten med medicinska fakulteter Etc.

8 Framtidens introduktionstjänst ur ett allmänmedicinskt perspektiv
- Vad vill ni ha kvar från dagens system och vad vill ni ändra på? Vad är viktigt att en introduktionstjänst innehåller (för en framtida ST-läkare i allmänmedicin)? Hur tänker ni kring möjligheten att formulera mål istället för att vara fastslaget var läkaren ska vara?

9 Fler diskussionsmöjligheter
Workshops 24/11 Ystad 28/11 Göteborg 8/12 Stockholm Läkarförbundets studierektorskonferens 1/2 Stockholm Info på


Ladda ner ppt "Läkarförbundets primärvårdsenkät 2015 Resultat - ST i allmänmedicin"

Liknande presentationer


Google-annonser