Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Utbildningsdatabas, Ladok och NyA

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Utbildningsdatabas, Ladok och NyA"— Presentationens avskrift:

1 Utbildningsdatabas, Ladok och NyA
Före, under och efter produktionsättning av nya Ladok

2 Agenda Före produktionssättning Under produktionssättning
Efter produktionssättning Mallar - Utannonsering - Externintegration Integrationer

3 Före produktionssättning
När går ni i produktion i förhållande till Antagningsomgångarna och publicering av urvalsresultat (överföring av studenter till nya Ladok)? Finns utbildningstillfällen i gamla Ladok? Finns utbildningar i gamla Ladok? Alla utbildningar och utbildningstillfällen som överförs via IK till nya Ladok hamnar alltid i status ”Komplett”. Vissa attribut går att komplettera med utan att skapa ny version av Utbildningstillfälle. Obs! Det går INTE att hämta hem kataloginformation från NyA till nya Ladok!

4 Under produktionssättning
Alla befintliga tillfällen som finns i NyA och i Ladok kommer att synkroniseras så NyA får Uid kopplade till rätt tillfälle för att kunna föra över studenterna då urval körts. Detta körs i samband med produktionssättning och måste köras innan urval publiceras om inte alla tillfällen blir synkroniserade vid produktionssättning. Om man, som MAH, inte har lagt in tillfällen för HT17 i gamla Ladok utan kommer att lägga in dom i nya Ladok efter den 15/4 så måste synkronisering av UID köras när detta arbete är klart under våren/sommaren. Viktigt att ha koll på ALLA antagningsomgångar runt produktionssättning och månaderna efter

5 Efter produktionssättning
Utbildningar och Utbildningstillfällen skapas som vanligt i utbildninsdatabasen och skickas till nya Ladok för utannonsering från nya Ladok! Vad händer med EMIL-attribut på konverterade Utbildningar? Är dom kompletta? Mallar? Utannonsering? Kursversioner? Moduler?

6 Mallar/Utannonsering/Externintegration
Vid utannonsering av tillfälle så genereras EMIL-filerna i ”Externintegration” och där finns loggar för att se hur det ser ut Nu finns ny funktionalitet där man kan ”Förhandsgranska” EMIL- filerna

7 Ny funktionalitet!!! Förhandsgranska EMIL-filerna, både info- och event-filerna (Jag får det inte att fungera i MIT-demo just nu!?)

8 Titta i Externintegration för att läsa EMIL-filen i loggen.

9 EMIL-fil för utbildningstillfälle

10 EMIL-fil för utbildningsinstans

11 Integrationer Emilattributet i educationEvent – expires
All utannonsering ska ske från nya Ladok till NyA! Planera för när ni ska koppla om Hubble!


Ladda ner ppt "Utbildningsdatabas, Ladok och NyA"

Liknande presentationer


Google-annonser