Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Politiska partier och ideologier

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Politiska partier och ideologier"— Presentationens avskrift:

1 Politiska partier och ideologier
En individuell uppgift

2 Schema Vecka måndag Onsdag 46
Läs igenom uppgiften och se till att du förstår den Arbeta med frågorna/uppgiften I klassrummet Idrottsdag – inspirationsdag 47 Valfri plats 48 Lämna in färdigt individuellt arbete och läs in dig på kommande avsnitt (Statsskickets grunder s ) Arbete med nästa område börjar.

3 En individuell uppgift
Även om ni samarbetar så ska ni skriva era svar individuellt. Alla frågor ska besvaras i ett worddokument som postas i avsedd inlämningslåda på Fronter. Alla inlämnade uppgifter skickas automatiskt, av Fronter, till urkund som kontrollerar texten.

4 Lätt att läsa Tänk på att se till att din text är snygg och lätt att läsa. Använd ett försättsblad där uppgiftens namn, ditt namn och klassens namn står. Ha tydliga underrubriker så att en läsare förstår vad det är för text. Om du är osäker på vad du ska välja: ta Arial till dina rubriker och Times New Roman till din löpande text. En text som man inte får ont i ögonen av är lättare att ta till sig. Man ska alltid sträva efter att vara snäll mot sin läsare.

5 källhänvisning Ni måste ange källa på korrekt sätt!
Använd er gärna av Harvardsystemet. Det är ett vanligt sätt att ange källor i Sverige och något ni måste kunna. Följ den här länken för att ta reda på mer om Harvardsystemet:

6 Mål 1 Kunskaper om demokrati [fråga 2-6]
4 Förmåga att söka, kritiskt granska och tolka information från olika källor samt värdera källornas relevans och trovärdighet [fråga 1] 5. Förmåga att uttrycka sina kunskaper i samhällskunskap i olika presentationsformer [hela uppgiften bedöms samlat] Läs mer om dem samt om tillhörande kunskapskrav under länken ”Mål” i Fronter.

7 Frågor 1. Vilken är den bästa källan för respektive fråga? Lista dina förslag på källor här och motivera dina val. 2. Vilka partier är i dag representerade i Sveriges riksdag? 3. Vilka partier sitter i Sveriges regering? På vilka poster? 4. Vad står höger-vänsterskalan för (vad innebär höger och vad innebär vänster)? Koppla ditt svar till ideologierna (liberalism, socialism, konservatism, feminism och ekologism) så att du tydligt förklarar vad de innebär. 5. Placera riksdagspartierna på en höger-vänsterskala. 6. Vilka partier eller organisationer ser säkerhetspolisen (Säpo) som de största hoten mot rikets säkerhet?

8 Förslag på källor http://www.ne.se/school/?login=yes
De olika partiernas egna hemsidor


Ladda ner ppt "Politiska partier och ideologier"

Liknande presentationer


Google-annonser