Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vår Handlingsplan Axplock: Individuella rökavvänjningar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vår Handlingsplan Axplock: Individuella rökavvänjningar"— Presentationens avskrift:

1 Vår Handlingsplan Axplock: Individuella rökavvänjningar
Viktreduktionsgrupp Prediabetesgrupp Ångest/depressionsgrupp AUDIT, Livsstilsfrågor, Rådgivning Riskbruk/Missbruk Den här mallen kan användas som en startfil för att presentera utbildningsmaterial i en grupp. Avsnitt Högerklicka på en bild om du vill lägga till avsnitt. Avsnitt gör det lättare att ordna bilder och att samarbeta med andra författare. Anteckningar Använd avsnittet Anteckningar för leveransanteckningar, eller om du vill ge åhörarna mer detaljerad information. Visa de här anteckningarna i presentationsvyn under presentationen. Var noggrann när du väljer teckenstorlek (storleken är viktig för hjälpmedelsfunktioner, synlighet, videoinspelning och onlineproduktion) Koordinerade färger Var särskilt noggrann med diagram och textrutor. Tänk på att deltagarna kan välja att skriva ut i svartvitt eller gråskala. Gör en testutskrift och kontrollera att färgerna ser bra ut även om de skrivs ut i svartvitt eller gråskala. Grafik, tabeller och diagram Enkelhet är ofta bäst: använd konsekventa, icke-distraherande stilar och färger, så långt det är möjligt. Märk alla diagram och tabeller med etiketter.

2 Bakgrund Förfrågan på Företagshälsovården + flera ”stora” patienter
Utbildning Överviktsenheten KS FHV + VC 2+1 dagar Ge en kortfattad översikt över presentationen. Beskriv vad presentationen fokuserar på och varför den är viktig. Beskriv alla övergripande avsnitt. Ge åhörarna en bättre översikt genom att upprepa den här översiktsbilden under hela presentationen och markera de specifika ämnen som du kommer att diskutera.

3 Så här har vi gjort: Kriterier: BMI >30 0och bukfetma BMI>25
Remiss från läkare Intresserade Detta är ett annat alternativ för översiktsbilder med övergångar.

4 Upplägg: Individuell , screening Kostföreläsning – cirka 1,5 timme
5 stycken träffar, varannan vecka Min 5 – max 8 gruppträffar Vikt före varje besök, dokumenteras Obligatorisk närvaro Småträffar 4 mån, vägning, träffas var 14:e dag/kuvert Fick köpa träningskort till rabatterat pris samt fick instruktion av rehabassistent. Avslut sommaren 2017

5 5 träffar Identifiera sitt problem, matregistrering, fysisk aktivitet
Problemformulering Målformulering Handlingsplan, varför vill jag gå ner i vikt Risksituation och Uppföljning

6 Resultat 6 personer Vid avslut -25,5 kg Vid 3 mån -23,0 kg (5 invägda)
Ny grupp Våren 2017 6 personer start, Flera hoppade av


Ladda ner ppt "Vår Handlingsplan Axplock: Individuella rökavvänjningar"

Liknande presentationer


Google-annonser