Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
1
Köksbordsmaterial växtnäringsbalanser
Bilder till kokboken om växtnäringsbalanser
2
Överskott kg/ha N P K Ammoniak- avgång kg N/ha Denitri- fikation
Flöden in och ut från gården Kvävenedfall kg N/ha Produkter in N: kg/ha P: kg/ha K: kg/ha Produkter ut N: kg/ha P: kg/ha K: kg/ha Kvävefixering kg N/ha Överskott kg/ha N P K Utlakning kg N/ha Till mull kg N/ha Från mull kg N/ha
3
Flöden inom gården
4
- + Överskott = Förluster ? = Produkter Kvävenedfall Kvävefixering
Produkter som lämnar gården Överskottet för hela gården = Överskottet för hela gården Utlakning Ammoniakavgång Denitrifikation + Mineralisering - immobilisering
5
Rimlig P-balans medel avkastningsnivå kg per ha
Växtföljd P-AL-värde I II III IV V Spannmål, oljeväxter S-betor (vart 4:e år) Potatis (vart 4:e år) Vall (3 år av 6)
6
Fosforbalans i förhållande till djurtäthet på mjölkgården, ca 1900 mjölkgårdar
7
Fosforbalans i förhållande till djurtäthet på svingården, ca 480 svingårdar
8
Rimlig K-balans medel avkastningsnivå kg per ha
Växtföljd K-AL-värde I II III IV V Spannmål, oljeväxter S-betor (vart 4:e år) Potatis (vart 4:e år) Vall (3 år av 6)
9
Kaliumbalans i förhållande till djurtäthet på mjölkgården, ca 1900 mjölkgårdar
10
Kaliumbalans i förhållande till djurtäthet på svingården, ca 480 svingårdar
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.