Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

När idéer ska utvecklas När företag ska växa

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "När idéer ska utvecklas När företag ska växa"— Presentationens avskrift:

1 När idéer ska utvecklas När företag ska växa

2 Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag!

3

4 Kampen om att komma först till Sydpolen 1911
Amundsen vs Scott

5 Roald Amundsen

6 Robert Scott

7 Rätt förberedelser, rätt utrustning, rätt aktiviteter

8 Rätt förberedelser, rätt utrustning, rätt aktiviteter

9 Den bäst förberedde vann

10 NÖHRA-modellen

11 Nuläge Skapa en bild av nuläget så att vi kan göra en bild av det önskade framtida läget. - Vad vill du utveckla? - Hur gör ni idag? - Vad fungerar bra idag? - Vad vill du skall fungera bättre?

12 Önskat läge Här är syftet att skapa en bild av det önskade framtida läget så att du kan formulera ett mål - Vad vill du uppnå? - Vad kommer att vara annorlunda när målet är nått? - Vad är ett lagom nästa steg för dig för att nå målet? - Hur kan målet formuleras så att du känner att du äger din egen målbild?

13 Hinder Skapa en bild av de hinder som finns för dina möjligheter att nå målet. Detta gör det enklare att se hur de kan undanröjas. - Vad krävs för att nå målet? - Vad hindrar dig? - Vad har hänt tidigare när du försökt nå detta mål? - Vilka hinder kan du få hjälp med?

14 Resurser Här är syfte att skapa en bild över de resurser du har för att du skall nå målet. Fokusera på kompetenser, verktyg, material, hjälpmedel osv. - Vilka resurser har du? Tillgänglig kompetens i din närhet? - Material och verktyg som du har tillgång till? - Hur kan du göra för att skapa tid i din kalender för att nå målet? - Om du prioriterar resurser för att nå målet, vad tar du bort istället?

15 Aktiviteter Här är syftet att konkretisera de aktiviteter/handlingar som kan användas för att nå målet. - Hur kan du gå tillväga mera konkret för att nå dina mål? Hur behöver du agera för att nå målet? - Vad är ditt nästa steg? Vad gör du härnäst? - Gör en riktig aktivitetslista med en tidsplan

16 Coach loopen


Ladda ner ppt "När idéer ska utvecklas När företag ska växa"

Liknande presentationer


Google-annonser