Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
1
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Vad menas med miljömärken? VlGW8 Matlagning olika metoder. Kökstermer: Hacka, strimla, fräsa, koka Praktik: Soppa av säsongens rotsaker.
2
Lektionspass 3 Centralt innehåll
Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning och matlagning och olika metoder för detta. Hur valet av metod påverkar arbetsprocessen och resultatet. Planering och organisering av arbetet vid matlagning och andra uppgifter i hemmet. Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 9 Eleven kan planera och tillaga måltider och genomföra andra uppgifter som förekommer i ett hem, och gör det med viss anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan eleven använda metoder, livsmedel och utrustning på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt.
3
Vegetarisk soppa. ube.com/watch?v= 6nrxMtk6ygE&t=25 s Potatis och purjolöksoppa Kökstermer? Vilka termer använder du? Fundera och skriv ner lämna in lapp med termer och namn.
4
Säsong? http://www.miljo mat.se/html/Miljo Halsa.aspx?id=0&S =46
Säsongsguide Dagens fråga: Vilka livsmedel är i säsong NU?
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.