Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
1
Kick-off dag Amal Shabibi och Victor Muñoz
2
Spårbarhetsprojekt - SILK
Checklista Restaurang och Butik Spårbarhetsprojekt - SILK
3
Checklista Restaurang och Butik
Avvikelse: - Information som finns på meny i en restaurang eller på skyltar i en butik stämmer inte med information på märkning. Lagstöd – artikel 7.1a på förordning (EU) 1169/2011.
4
Checklista Restaurang och Butik
Avvikelser: - Ursprungsmärkning saknas eller är inte korrekt på förpackningen: - Butik kan inte informera om ursprungsland av kyckling eller lamm som säljs oförpackat över disk. - Produkten saknar identifieringsmärkning (ovalen)
5
Obligatorisk Ursprungsmärkning
Uppfött i: Land Slaktat i: Land Partikod: XXXXXX * partikod = den partikod som identifierar det kött som levereras till konsumenter eller storhushåll
6
Identifieringsmärkning (ovalen)
Land: Sverige Anläggningsnummer: 5678 EG: Europeiska Gemenskapen
7
Checklista Restaurang och Butik
Avvikelser: - Finns inte spårbarhet till leverantör – företaget har 24 timmar på sig att ta fram dokumentation annars skriver man sanktion med förbud att sälja livsmedel, i arbetsrum till detta projekt finns det exempel på sanktionen – Lagstöd – artikel 18 förordning (EU) nr 178/2002.
8
Checklista Restaurang och Butik
Avvikelser: Företaget saknar system för identifiering och registrering av kött. Lagstöd – artikel 3.1 förordning (EU) nr 1337/2013. System finns men det säkerställer inte överensstämmelse mellan ankomster och avgångar. Lagstöd – artikel 3.3 förordning (EU) nr 1337/2013.
9
Checklista för kontroll av spårbarhet i Spårbarhetsprojekt - SILK
tidigare led Spårbarhetsprojekt - SILK
10
Position i Livsmedelskedjan
-3 Styckningsanläggning -2 Grossist -1 Restaurang eller Butik Grossist
11
Checklista för kontroll av spårbarhet i
tidigare led
12
Checklista för kontroll av spårbarhet i
tidigare led Avvikelser: - Företaget saknar spårbarhet om försändelsen som skickades till kunden och kan inte göra information om försändelsen tillgänglig. Lagstöd – artikel 3.1 förordning (EU) nr 1337/2013. - Företaget har spårbarhet om försändelsen som skickades till kunden men en del information saknades. Det beror på vilken information som saknades, Lagstöd – artikel 3.1a, b, c…h förordning (EU) nr 1337/2013.
13
Checklista för kontroll av spårbarhet i
tidigare led Avvikelser: - Finns inte spårbarhet till leverantör – företaget har 24 timmar på sig att ta fram dokumentation annars skriver man sanktion med förbud att sälja livsmedel. I arbetsrum för detta projekt finns exempel på sanktionen– Lagstöd – artikel 18 förordning (EU) nr 178/2002.
14
Checklista för kontroll av spårbarhet i
tidigare led
15
Checklista för kontroll av spårbarhet i
tidigare led Avvikelser: System för identifiering och registrering saknas. Samband mellan köttet och djur som köttet kommer ifrån finns inte. Ursprungsmärkning överförs inte vidare. Partikoden på förpackningen överensstämmer inte med parti som köttet kommer ifrån. Det finns inte överenskommelsen mellan köttet som kommer in och köttet som går ut från verksamheten. Det saknas ursprungsmärkning eller ursprungsmärkning är ofullständig Det saknas identifieringsmärkning (ovalen).
16
Lathund Bilaga 2 Del 1 Bilaga 2 Del 2 Lamm = 12 – 14 månader Hogget = Får mellan 1 till ca 2 år Mutton = Får
17
Frågor? Tack!!
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.