Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Resultat från enkätundersökning i Forshaga, oktober (vecka 41)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Resultat från enkätundersökning i Forshaga, oktober (vecka 41)"— Presentationens avskrift:

1 Resultat från enkätundersökning i Forshaga, 10-15 oktober (vecka 41)
215 svar/395 lägenheter = 54,4 % svar

2 Vad tycker du om lägenheten?
Geijersgatan Många av hyresgästerna boende på Geijersgatan är nöjda med sina lägenheter. Det finns några kommentarer värda att se över och det är att vissa hyresgäster har kommenterat att en del golv i lägenheterna är gamla och slitna. Några hyresgäster har uttryckt att deras badrum är i behov av renovering.

3 Lägenheten Thoreliusgatan
Flertalet hyresgästerna boende på Thoreliusgatan anser att deras lägenhet är bra. Det som är värt att nämna är att en del hyresgäster har kommenterat att fönstren behöver bytas ut, för de är dåligt isolerade. Några hyresgäster anser att deras kök respektive toaletter är i behov av renovering.

4 Lägenheten Grossbolsgatan
Hyresgästerna boende på Grossbolsgatan anser att lägenheten är bra. Några hyresgäster anser att de är kalla och en del anser att vissa delar av lägenheten som t ex badrummet och golven i vardagsrummet är i behov av renovering.

5 Lägenheten Storgatan 20 och Esplanaden 7
Hyresgästerna på Storgatan 20 och Esplanaden 7 anser att deras lägenhet är bra. Bruksgatan Många hyresgäster boende på Bruksgatan anser att deras lägenhet är bra. De kommentarer hyresgästerna har och som kan ses över är fönstren, för de anser en hel del hyresgäster är dåliga.

6 Lägenheten Storgatan 49-55
De hyresgäster som bor på Storgatan anser majoriteten av deras lägenhet är bra. Ventilationen och spisfläktarna bör ses över, för enligt vissa hyresgäster fungerar det dåligt. Det kan eventuellt ha att göra med att några hyresgäster anser att deras lägenheter upplevs som kalla.

7 Lägenheten Tennis- och Hockeygatan
Hyresgästerna boende på Tennis- och Hockeygatan anser att deras lägenheter är bra. Några har kommenterat att parketten på deras golv skulle kunna förbättras. Järnvägsgatan 30-32 Majoriteten av hyresgästerna boende på Järnvägsgatan 30-32, anser att deras lägenhet är bra.

8 Lägenheten Gärdesgatan
Hyresgästerna boende på Gärdesgatan anser att deras lägenhet är bra. Fältgatan Majoriteten av hyresgästerna boende på Fältgatan anser att deras lägenhet är bra. En del har kommenterat att deras lägenhet är sliten och är i behov av renovering.

9 Lägenheten Blomstervägen och Norrliden
Hyresgästerna boende på Blomstervägen och Norrliden anser att deras lägenhet är bra.

10 Vad tycker du om tvättstugan?
Geijersgatan Tvättstugan som de hyresgästerna boende på Geijersgatan använder fungerar bra. En del hyresgäster använder den inte alls. Thoreliusgatan Många hyresgäster boende på Thoreliusgatan anser att deras tvättstuga är tämligen bra. En del hyresgäster är av den uppfattningen att det är maskinerna eller andra saker i den ofta är trasiga. Andra hyresgäster har kommenterat att tvätten inte hinner torka i torkrummet.

11 Tvättstugan Grossbolsgatan
En hel del hyresgäster anser att tvättstugan är gammal och sliten och behöver renoveras. Därutöver anser vissa hyresgäster att den städas dåligt efter den har använts. Storgatan 20 och Esplanaden 7 Hyresgästerna har egna tvättmaskiner i sina lägenheter.

12 Tvättstugan Bruksgatan
Majoriteten av hyresgästerna anser att deras tvättstuga är bra. Storgatan 49-55 Deras tvättstuga är bra. Det som kan vara värt att se över är att många hyresgäster anser att det nya bokningssystemet fungerar inte tillfredsställande och är krångligt.

13 Tvättstugan Tennis- och Hockeygatan
Hyresgästerna har egna tvättmaskiner i sina lägenheter. Järnvägsgatan 30-32

14 Tvättstugan Gärdesgatan
De boende anser att deras tvättstuga fungerar bra. Fältgatan Hyresgästerna anser att tvättstugan behöver målas och rustas upp, för väggar och golv är enligt en del hyresgäster i dåligt skick.

15 Tvättstugan Blomstervägen och Norrliden
En del hyresgästerna anser att tvättstugan är bra. Någon har kommenterat att maskinerna är gamla.

16 Vad tycker du om källare, vind och cykelförråd?
Geijersgatan Hyresgästerna anser att deras förråd är bra. Thoreliusgatan Majoriteten av hyresgästerna anser att deras förråd är bra. Det kan vara värt att notera att många hyresgäster har påpekat att i flera förråd i källaren har det varit inbrott, vilket innebär att säkerheten bör ses över. Samtidigt kan det även vara värt att se över hur källaren är städad och om vissa saker som är gamla bör slängas.

17 Källare, vind och cykelförråd
Grossbolsgatan Hyresgästerna är nöjda med sina förråd. Städningen kan möjligtvis ses över. Storgatan 20 och Esplanaden 7 Hyresgästerna har inget att erinra gällande deras förråd.

18 Källare, vind och cykelförråd
Bruksgatan En del hyresgäster anser att förråden är bra. Andra har kommenterat att vinden har dålig belysning och cykelförrådet bör ses över. En del saker kan kanske slängas eftersom någon hyresgäst har kommenterat att det är trångt.

19 Källare, vind och cykelförråd
Storgatan 49-55 Majoriteten av hyresgästerna anser att deras förråd är bra. En del hyresgäster anser att vindens belysning är dålig, och en del saker bör kunna forslas bort, vilket bör ses över. Tennis- och Hockeygatan Förråden för hyresgästerna fungerar bra.

20 Källare, vind och cykelförråd
Järnvägsgatan 30-32 De boende har sina förråd i anslutning till deras garage och det upplevs som hyresgästerna fungerar bra. Gärdesgatan Hyresgästerna anser att deras förråd är bra.

21 Källare, vind och cykelförråd
Fältgatan De boende anser att deras förråd är bra. En kommentar kan vara värd att kontrolleras och det är om trappan ner till förråden kan vara svår för äldre hyresgäster att använda. Blomstervägen och Norrliden Hyresgästerna är nöjda med sina förråd.

22 Vad tycker du om trapphuset?
Geijersgatan Trapphuset anser hyresgästerna är bra. Thoreliusgatan  Majoriteten av hyresgästerna på Thoreliusgatan anser att deras trapphus är bra. Det kan värt att kontroller en del ingångar, för i vissa är det lortigt. I en ingång står dörren ofta öppen på kvällstid och övernattning har skett i den ingångens källare.

23 Trapphuset Grossbolsgatan
De boende anser att deras trapphus är bra. I en del trapphus skräpas det ner och vissa trapphus upplevs som dåligt städade. I ett trapphus fungera ljusknappen dåligt och i ett trapphus sitter ett räcke löst. De kommentarerna hyresgästerna har nämnt, bör kontrolleras.

24 Trapphuset Storgatan 20 och Esplanaden 7
Trapphusen anser hyresgästerna är bra. Bruksgatan Hyresgästerna anser att deras trapphus är tämligen bra. Det finns tydligen någon dörr som slår igen och handtag som är lösa. Det bör även ses över om trapphusen behöver målas och fräschas upp, för det har en del hyresgäster önskat.

25 Trapphuset Storgatan 49-55
Majoriteten av hyresgästerna anser att deras trapphus är bra. Det som främst en del hyresgäster har påpekat är att de anser att trapphusen bör städas bättre, vilket bör kontrolleras. Tennis- och Hockeygatan Det finns inga trapphus.

26 Trapphuset Järnvägsgatan 30-32
Hyresgästerna har ingen direkt anmärkning på sina trapphus. Det som kan vara värt att nämna att hyresgästerna själva har dekorerat med blommor och tavlor för att liva upp sina trapphus. Gärdesgatan Har inga trapphus.

27 Trapphuset Fältgatan Hyresgästerna är av den uppfattningen att deras trappa bör ses över. Den upplevs som brant och smal och bör städas oftare. Blomstervägen och Norrliden Vid de fastigheterna finns inga trapphus.

28 Vad tycker du om vår utemiljö, gården och parkeringen?
Geijersgatan Många hyresgäster anser att deras utemiljö är bra och även kan utvecklas. Det som framförallt de boende saknar är flera parkeringsmöjligheter. Det förekommer att hyresgäster parkerar på gården, vilket bör uppmärksammas. Hyresgästerna förslår även att det sätts upp flera papperskorgar och att en del har som önskemål att det planteras en häck alternativt sätts upp ett staket vid Geijersgatan

29 Utemiljön, gården och parkeringen
Thoreliusgatan Hyresgästerna anser att deras utemiljö är tämligen bra, men den kan ytterligare utvecklas. Precis som på Geijersgatan efterfrågas flera bilparkeringar. En del hyresgäster föreslår även att områdets lekplats ses över och fräschas upp, vilket är värt att uppmärksamma.

30 Utemiljön, gården och parkeringen
Grossbolsgatan De boende tycker att deras utemiljö är tämligen bra. Parkeringen bör ses över och enligt en del hyresgäster asfalteras. Det bör även kontrolleras om det finns träd vid den som savar och eventuellt skymmer sikten, för det senare kan underlätta inbrott i bilarna. Några hyresgäster anser att lekplatsen är för liten, vilken också kan vara värt att tänka på.

31 Utemiljön, gården och parkeringen
Storgatan 20 och Esplanaden 7 Utemiljön upplevs av de boende som bra. Bruksgatan Hyresgästerna är av den uppfattningen att det behövs flera parkeringsplatser, för såväl de boende som besökare. Därutöver kan det vara värt att notera att några hyresgäster anser det saknas en lekplats i bostadsområdet.

32 Utemiljön, gården och parkeringen
Storgatan 49-55 Många hyresgäster anser att deras utemiljö är bra. De kommentarer som kan vara värda att tänka på är att de boende anser att det vore bra om parkeringsplatserna får målade rutor. Andra förslag som har framkommit är flera blommor och att bänken framför Storgatan 55 är trasig. I vinter är det några hyresgäster som önskar en bättre sandning vid bilarna än föregående år.

33 Utemiljön, gården och parkeringen
Tennis- och Hockeygatan Hyresgästerna anser att deras utemiljö är bra och att den sköts i stort sätt av de själva. Det som kan vara värt att tänka på är att se över om parkeringens asfaltering är ojämn, vilket har gjort att en del hyresgäster har ramlat. Därutöver är det viktigt enligt förslag från en del hyresgästerna att snöröjning och sandning fungerar tillfredsställande.

34 Utemiljön, gården och parkeringen
Järnvägsgatan 30-32 Hyresgästerna anser att deras utemiljö är bra. Den kan enligt en del hyresgäster ytterligare utvecklas, genom att nya blommor, t ex perenner planteras. Gärdesgatan De kommentarer som bör uppmärksammas, är att det är svårt för framförallt besökande att få en parkeringsplats. Orsaken till det är att det på de platserna alltför ofta står andra bilar där under långa perioder.

35 Utemiljön, gården och parkeringen
Fältgatan Utemiljön upplevs som tämligen bra. Det finns en del ytterligare kommentarer, men ingen av dessa har nämnts mer än en gång, som t ex om något ska göras med grusplanen. Blomstervägen och Norrliden Hyresgästerna anser att utemiljön är bra. En hyresgäst har nämnt om det kan göras något för barnen i området.

36 Känner du dig trygg i boendet?
Ja st. Nej st. Vet inte st. Bortfall st. Majoriteten av hyresgästerna känner sig trygga i sitt boende. Det kan dock vara värt att notera att det förekommer en del störningar i vissa trappingångar på Geijers-, Thorelius- och Grossbolsgatan. Därutöver är det enligt hyresgästerna på Hockey- och Tennisgatan ungdomar som är störande, vilket också någon enstaka hyresgäst har nämnt boende på Fältgatan och Norrliden. Det gör att en del hyresgäster på de adresserna känner sig mindre trygga än andra hyresgäster.

37 Förekommer det skadegörelse i bostadsområdet?
Ja st. Nej st. Vet inte st. Bortfall st. Hyresgästerna anser att det inte förekommer alltför mycket skadegörelse i deras bostadsområden. I vissa fastigheter med adress Geijers-, Thorelius- och Grossbolsgatan har det förekommit en del inbrott i hyresgästernas källarförråd och det finns en del klotter i Geijersgatan 20 B och C. Även på Hockey-, Tennis-, Fältgatan och Norrliden har det figurerat en del skadegörelse på bilparkeringen som t ex slangning av bensin och ingrepp på bilar. I de här områdena kan det vara värt att bjuda in Polisen till en träff som kan informera fördelen med att det startas en Grannsamverkan i bostadsområdena.

38 Förekommer det nedskräpning i bostadsområdet?
Ja st. Nej st. Vet inte st. Bortfall st. Majoriteten av hyresgästerna anser att det inte förekommer någon nedskräpning i bostadsområdena. På Geijers-, Thorelius- och Grossbolsgatan förkommer en del nedskräpning och det är framförallt i hanteringen av soprummet som är ett tämligen stort problem. Några hyresgäster boende på Bruksgatan har nämnt att sophanteringen även där är ett problem. I fastigheterna med adress Storgatan anser en del hyresgäster att det förekommer en del nedskräpning kring huset på 55:an. För övrigt förekommer en nedskräpning i mindre omfattning.

39 Är belysningen i ditt bostadsområde tillräcklig?
Ja st. Nej st. Vet inte st. Bortfall st. Hyresgästerna anser att belysningen fungerar tillfredsställande i deras bostadsområden. Det som möjligen kan ses över är om det kan behövas ytterligare belysning vid parkeringsplatsen på Bruksgatan, samt att lyktstolparna på Tennis- och Hockeygatan kontrolleras, för de är ofta sönder.

40 Du kanske har en del andra synpunkter?
De övriga synpunkter som hyresgästerna har nämnt, kan vara värt att framförallt att det blir ordning i sophuset som finns på Thorelius- och Grossbolsgatan, samt att det sker en information om vilka regler som gäller gällande sophanteringen.

41 Bostadsmöte och engagemang
Det som är glädjande är att det är 57 hyresgäster som har anmält sig till dagens bostadsmöte, samt 32 stycken som vill engagera sig i sitt boende. Vi kommer bjuda in till ett uppföljande möte tämligen snabbt efter bostadsmötet, så vi kan se vad vi kan göra tillsammans. Det datumet, samt tid och plats kommer vi att nämna på bostadsmötet. Därutöver kommer samtliga hyresgäster som vi har namn på kommer även att få en personlig inbjudan till den träffen.

42 Kvarterslokalen - Grossbolsgatan 17 B
Många hyresgäster känner inte till att det finns en gemensamhetslokal för de boende inom Forshagabostäder AB i Forshaga som de kan låna. Hyresgästerna föreslår att det ordnas gemensamma aktiviteter för alla hyresgäster i lokalen så att den blir en samlingsplats. Den kan även utnyttjas till födelsekalas, granncafé, pysseldagar för barnen, samt till studiecirklar och föreläsningar i intressanta ämnen.

43 Förslag på förbättringar
Hyresgästerna i Forshaga föreslår att det görs utemiljösatsningar i bostadsområdena som att det ställs ut utemöbler, planteras mer växter, samt att parkeringarna ses över. På Grossbolsgatan föreslår hyresgästerna att framförallt det satsas på att de problem som förekommer i sophuset åtgärdas. En del hyresgäster boende på Thoreliusgatan föreslår att lekplatsen ses över. Det kan också vara värt att det ordnas flera gemensamma aktiviteter för de boende i Storgatan 55 i deras samlingssal. Därutöver har några hyresgäster boende på Tennis- och Hockeygatan föreslagit att fruktträden ses över och några har som på förslag att det vore bra om det fanns en vattenslang på baksidan av husen.

44 Övriga synpunkter Av de övriga synpunkterna hyresgästerna har, kan det vara värt att arrangera en träff med alla boende i Geijers-, Grossbols- och Thoreliusgatan där det informeras hur problemet som har uppstått i sophuset ska kunna åtgärdas. Några boende på Tennis- och Hockeygatan anser att det vore bra med flera sopkärl, för de blir ofta fulla, samt att de rengörs oftare. Det som också kan vara värt att nämna är att det är viktigt att de saker som hyresgästerna nu har påpekat åtgärdas, så att det blir ett positivt resultat, vilket visar att hyresgästerna har ett boinflytande.


Ladda ner ppt "Resultat från enkätundersökning i Forshaga, oktober (vecka 41)"

Liknande presentationer


Google-annonser