Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

142 svar/300 lägenheter = 47,3 % svar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "142 svar/300 lägenheter = 47,3 % svar"— Presentationens avskrift:

1 142 svar/300 lägenheter = 47,3 % svar
Resultat från enkätundersökning i Deje och Dejefors 4-9 april (vecka 14) 142 svar/300 lägenheter = 47,3 % svar

2 Vad tycker du om lägenheten ?
Bryggerigatan Majoriteten av hyresgästerna boende på Bryggerigatan tycker att deras lägenheter är bra. En del lägenheter är enligt hyresgästerna i behov av renovering. Det som behövs åtgärdas i de lägenheterna är att golven är slitna och tapeterna är gamla, samt att två hyresgäster har kommenterat att ventilationen bör ses över. Apotekargränd Hyresgästerna boende på Apotekargränd är av den uppfattningen att lägenheterna är tämligen bra. En del hyresgäster anser att deras lägenhet är i behov av en renovering. De önskemål hyresgästerna har är bland annat köksfläktar, tapetsering och att vissa rum behöver en ommålning.

3 Lägenheten Mohagsgatan
Hyresgästerna på Mohagsgatan anser att lägenheterna är bra. Brogatan Hyresgästerna boende på Brogatan är nöjda med sina lägenheter. Åsengatan Hyresgästerna boende på Åsengatan tycker att lägenheterna är bra. En del hyresgäster anser att lägenheterna är kalla och att isoleringen bör ses över.

4 Lägenheten Klarälvsgatan
Hyresgästerna boende på Klarälvsgatan anser att lägenheterna är bra. Skolvägen Hyresgästerna boende på Skolvägen är nöjda med sina lägenheter. Älvdalsvägen   Hyresgästerna boende på Älvdalsvägen anser att lägenheterna är bra.

5 Lägenheten Gärdesvägen
De boende på Gärdesvägen anser att deras lägenhet är bra. De kommentarer hyresgästerna har är att en respondent anser att lägenheten är kall. Det kan eventuellt förklaras vad en annan hyresgäst har kommenterat, och det är att det vore bra med andra och modernare fönster än vad som nu finns. Bruksvägen Många hyresgäster boende på Bruksvägen anser att deras lägenhet är bra. Det hyresgästerna föreslår bör förbättras, är att framförallt att deras tapeter är i behov att bytas ut. Många av hyresgästerna anser att lägenheterna är kalla och det är något som Forshagabostäder AB bör ses över.

6 Vad tycker du om tvättstugan ?
Bryggerigatan Tvättstugan enligt de boende på Bryggerigatan fungerar bra. Det finns dock saker som behöver åtgärdas och det är framförallt att golvet behöver ses över, för det är enligt hyresgästerna väldigt svårt att städa. Därutöver bör torkrummet ses över, samt att torktumlaren och torkskåpet fungerar inte tillfredsställande enligt hyresgästerna. Apotekargränd Tvättstugan som hyresgästerna boende på Apotekargränd använder, fungerar bra. Det enda som hyresgästerna har påpekat är att det är viktigt att det blir städad efter att den har använts.

7 Tvättstugan Mohagsgatan
De boende på Mohagsgatan anser att deras tvättstuga fungerar bra. Brogatan Hyresgästerna boende på Brogatan anser att deras tvättstuga fungerar bra. Åsengatan Tvättstugan som hyresgästerna boende på Åsengatan använder är bra, men det som bör ses över är att en tvättmaskins centrifugering fungerar dåligt. Därutöver kan det vara värt att kontrollera tvättstugans takarmaturer.

8 Tvättstugan Klarälvsgatan Hyresgästerna boende på Klarälvsgatan har egna tvättmaskiner. Skolvägen Hyresgästerna boende på Skolvägen är nöjda med sin tvättstuga. Älvdalsvägen Hyresgästerna boende på Älvdalsgatan är nöjda med sin tvättstuga.

9 Tvättstugan Tvättstugan som de boende på Gärdesvägen använder är bra.
Bruksvägen Tvättstugan för hyresgästerna boende på Bruksvägen fungerar tämligen bra. Hyresgästerna anser dock att många som använder tvättstugan inte städar efter sig, vilket Forshagabostäder AB förslagsvis kan skicka ut information om till alla hyresgäster i bostadsområdet om. Några hyresgäster är av den uppfattningen att ventilationen i tvättstugan är dålig, vilket bör ses över. För övrigt är det många hyresgäster som önskar att det ställs in en mattvättmaskin i tvättstugan.

10 Vad tycker du om källare, vind och cykelförråd?
Bryggerigatan Hyresgästerna boende på Bryggerigatan är nöjda med sina källare, vindar och cykelförråd. Det som förslagsvis kan göras kontinuerligt är att förråden rensas från gamla cyklar och samtidigt städas. Om det förvaras en moped i en källargång bör det kontrolleras, för det är inte lämpligt med en sådan där. Apotekargränd Hyresgästerna boende Apotekargränd är av den uppfattningen att deras källare, vindar och cykelförråd är bra. Det enda hyresgästerna har påtalat, är att det kan vara bra med en grovstädning.  

11 Källare, vind och cykelförråd
Mohagsgatan Eftersom det är ett fåtal hyresgäster boende på Mohagsgatan som har kommenterat frågan, så är det svårt att ge ett svar. Eventuellt kan det ses över om det behövs en grovstädning av fastighetens källare, vindar och cykelförråd. Brogatan Hyresgästerna boende på Brogatan anser att deras källare, vindar och cykelförråd är bra.

12 Källare, vind och cykelförråd
Älvdalsvägen Hyresgästerna boende på Älvdalsvägen anser att källare, vindar och cykelförråd bra. Det som bör kontrolleras, är att en hyresgäst är av den uppfattningen att det finns en vattensamling i ett förråd. Om det stämmer kan det leda till att mögel uppstår och att det luktar illa. Gärdesvägen Vindar, källare och cykelrummet som de boende på Gärdesvägen använder är bra. Det som eventuellt kan ses över är ytterdörren av plåts kvalitet.   

13 Källare, vind och cykelförråd
Åsengatan Källare, vindar och cykelförråd anser de boende på Åsengatan fungerar bra. Eftersom det enligt en hyresgäst har varit inbrott i förråden, bör det kontrolleras om en dörr till dessa ofta är olåst eller öppen. Klarälvsgatan Hyresgästerna boende på Klarälvsgatan har inga sådana förråd i den fastighet de bor i.    Skolvägen De boende på Skolvägen anser att såväl källare, vindar som deras cykelförråd är bra.

14 Källare, vind och cykelförråd
Bruksvägen De boende på Bruksvägen är av den uppfattningen att deras källare, vindar och cykelförråd är bra. Utifrån de kommentarer som hyresgästerna har påpekat kan det vara värt att kontrollera om det förkommer mopeder i cykelförrådet, samt om räcket på utsidan av källaren till 4 A sitter löst, samt en toaletts skick.

15 Vad tycker du om trapphuset?
Bryggerigatan De boende på Bryggerigatan anser att deras trapphus är bra. Städningens kvalitet uppfattas olika av hyresgästerna, för en del tycker att den är bra och att andra tycker att den är dålig. Vissa saker bör kontrolleras och det är huruvida om 3 A används som ett förråd, samt att golvlister saknas i entrén och att det förekommer cyklar i 11:an. Apotekargränd Hyresgästerna boende på Apotekargränd anser att deras trapphus är bra. Ett trapphus är trångt och två hyresgäster skriver att hissen känns osäker. I 2 A har en hyresgäst skrivit att det luktar illa längs ner. Det samt hissen kan med fördel kontrolleras.

16 Trapphuset Mohagsgatan
En kommentar kan vara värd att nämna och det är att städningen enligt en hyresgäst fungerar dåligt. För övrigt är hyresgästerna boende på Mohagsgatan nöjda med sina trapphus. Brogatan De boende på Brogatan är nöjda med sitt trapphus. Det enda som kan vara värt att kontrollera är städningens kvalitet.

17 Trapphuset Åsengatan Hyresgästerna boende på Åsengatan är nöjda med sitt trapphus, men det som bör ses över är hur städningen genomförs, för den har en del hyresgäster påtalat är dålig. Klarälvsgatan Hyresgästerna boende på Klarälvsgatan är nöjda med sitt trapphus. Skolvägen Hyresgästerna på Skolvägen är nöjda med sitt trapphus.

18 Trapphuset Älvdalsvägen
Hyresgästerna boende på Älvdalsvägen anser att deras trapphus är bra. Gärdesvägen De boende på Gärdesvägen anser att deras trapphus är bra. Det som bör kontrolleras är att en dörr till en entrébalkong (31:an) bör bytas ut om den är trasig. Därutöver bör entréporten till Gärdesvägen 33 kontrolleras om det finns ett behov av en ny sådan, samt om trapporna är skadade i det trapphuset.

19 Trapphuset Bruksvägen
Hyresgästerna boende på Bruksvägen anser att deras trapphus är bra. Det som kan kontrolleras är om markeringsremsorna som en hyresgäst har påpekat är trasiga och är i behov av att bytas ut.

20 Vad tycker du om vår utemiljö, gården och parkeringen?
Bryggerigatan Hyresgästerna boende på Bryggerigatan är tämligen nöjda med sin utemiljö. Utifrån hyresgästernas förslag kan med fördel skapas en berså, där det kan placeras ut utemöbler där hyresgästerna kan umgås och ta en kopp kaffe tillsammans. Det finns ett golv som är fullt av alger på en uteplats som bör tas bort. Gamla döda buskar bör bytas ut, en syrenhäck ansas och att det placeras ut blomlådor med sommarblomster.

21 Utemiljön, gården och parkeringen
Apotekargränd De boende på Apotekargränd anser att deras utemiljö är tämligen bra. De anser dock att spaljén som finns vid deras uteplats bör repareras och att de placeras ut ett större bord med flera sittplatser vid den uteplatsen. Därutöver önskar hyresgästerna att uteplatsens betongplattor rengörs och att områdets lekplats ses över och förslagsvis förbättras. En del hyresgäster har påtalat att det är svår för dem att få en parkering när det förekommer aktiviteter i Folkets hus, vilket är något att fundera på en lösning till.

22 Utemiljön, gården och parkeringen
Mohagsgatan Utemiljön är enligt hyresgästerna boende på Mohagsgatan bra. Två hyresgäster har som önskemål att träden utanför deras balkonger blir beskurna, så att de får in mera solljus. Brogatan Hyresgästerna boende på Brogatan är skilda uppfattningar gällande deras utemiljö. Några tycker den är bra, medan andra tycker den är tråkig. Eftersom en hyresgäst anser att det är trevligt med en bänk utanför Brogatan 14, kan det vara värt att se över om det eventuellt kan sättas ut någon ytterligare utemöbel i området.

23 Utemiljön, gården och parkeringen
Åsengatan De boende på Åsgatan är nöjda med sin utemiljö. Det som saknas enligt några hyresgäster är parkeringsmöjligheter. Även för dessa hyresgäster kan det kanske sättas ut en utemöbel. Klarälvsgatan De boende på Klarälvsgatan anser att deras utemiljö är bra. En hyresgäst har kommenterat att ingen utnyttjar uteplatsen som finns på baksidan av fastigheten. Det kanske kan bli annorlunda om nya utemöbler köps in och placeras ut, eftersom en hyresgäst anser att de som står där nu är av dåligt skick.

24 Utemiljön, gården och parkeringen
Skolvägen Hyresgästerna på Skolvägen anser att deras utemiljö är bra. Den kan enligt hyresgästerna förbättras genom att det planteras blommor, buskar och träd mot parkeringen, samt att det skapas en uteplats i området där de kan samlas under sommaren. Älvdalsvägen Hyresgästerna boende på Älvdalsvägen är nöjda med sin utemiljö.

25 Utemiljön, gården och parkeringen
Gärdesvägen Hyresgästerna boende på Gärdesvägen anser att deras utemiljö är bra. Den kan förbättras enligt hyresgästerna genom att det köps in en utemöbel och några blomlådor, där med fördel sommarblomster kan planteras.  Bruksvägen Hyresgästerna på Bruksvägen anser att deras utemiljö är bra. De har som förslag att det kan byggas en spaljé vid deras uteplats, samt att det köps in och ställs ut mer utemöbler. En del hyresgäster har förslag på att det byggs en lekplats och grillplats på gården.

26 Känner du dig trygg i boendet?
Ja st. Nej st. Vet inte st. Bortfall st. Hyresgästerna känner sig trygga i sitt boende.

27 Förekommer det skadegörelse i bostadsområdet?
Ja st. Nej st. Vet inte 50 st. Bortfall 5 st. Hyresgästerna anser att det inte är speciellt vanligt med skadegörelse i deras bostadsområden. De som kan vara värt att kontrollera, är om det har förekommit ett inbrottsförsök in till ett cykelförråd och tvättstuga med adress Apotekargränd, samt om det även har skett i fastigheten på Åsgatan. Därutöver bör det kontrolleras om det är vissa hyresgäster som för oväsen och är stökiga på Bryggerigatan. En del hyresgäster boende på Bruksvägen har skrivit att det har förekommit stöld av bensin och annat från deras bilar. I de här områdena kan det vara värt att bjuda in Polisen till ett bostadsmöte som kan föreläsa om hur en ”Grannsamverkan” kan startas i ett bostadsområde.

28 Förekommer det nedskräpning i bostadsområdet?
Ja st. Nej st. Vet inte st. Bortfall st. Majoriteten av hyresgästerna anser att det inte förekommer någon nedskräpning i bostadsområdena. Utifrån hyresgästernas kommentarer förekommer dock att cigarettfimpar, cigarrettaskar, snuspåsar, ölburkar och flaskor slängs på marken. Det bör gå ut ny information till alla hyresgäster att det inte får förekomma och det kan även vara värt att ta kontakt med Forshagaakademin om att de informerar sina elever om det problemet.

29 Är belysningen i ditt område tillräcklig?
Ja st. Nej st. Vet inte st. Bortfall st. Hyresgästerna anser att deras belysning är tillräcklig. Det som dock bör kontrolleras är hur belysningen vid Brogatan 14 fungerar, för där är det enligt hyresgästerna mörkt. Därutöver kan det vara värt att kontinuerligt ta en promenad och kolla hur all belysning fungera i hela bostadsbeståndet Forshagabostäder AB har i Deje och Dejefors. En bra belysning som fungerar, gör att hyresgästerna upplever sig mycket tryggare i sitt boende.

30 Du har kanske en del andra synpunkter?
När det gäller hyresgästernas övriga synpunkter, så bör en hiss i Apotekargränd kontrolleras, samt om det ställs ut saker i Apotekargränd 2 C trapphus. Märkningen av trappsteg i trappan ner till tvättstugan kan vara värd att kontrollera, eftersom en hyresgäst har skrivit att det förekommer att hyresgäster har fallit där. Därutöver finns det en entrédörr med adress Åsengatan 10 B som kärvar, samt att elementen i lägenheterna i fastigheten på Mohagsgatan kontrolleras, eftersom det är något som hyresgäster har påpekat.

31 Bostadsmöte och engagemang
Till dagens bostadsmöte har 23 hushåll anmält sitt intresse av att delta i. Det finns 11 stycken hyresgäster som vill engagera sig i Deje och Dejefors och det som kommer att bjudas in till ett särskilt möte tämligen snabbt efter kvällens bostadsmöte. Alla de hyresgästerna som vi har namnen kommer att få en personlig inbjudan, samt att vi även kommer sätta upp ett informationsblad i samtliga fastigheters trapphus när det mötet kommer att bli av, så att även andra intresserade kan komma.

32 Samlingslokalen, Bryggerigatan 3 C
Många hyresgäster känner inte till att det finns en samlingslokal för de boende inom Forshagabostäder AB på Bryggerigatan 3 C i Deje. Därutöver finns det en på Bruksvägen 8 A i Dejefors. Hyresgästerna föreslår att lokalen kan användas för cafékvällar, bingo, intressanta föreläsningar, skaparverkstäder, samt att den kan användas som en samlingslokal för hyresgästerna

33 Förslag på förbättringar
Hyresgästerna i Deje och Dejefors föreslår att framförallt hur bostadsområdenas utemiljöer kan förbättras. Det kan enligt de boende ske genom att lekplatsen vid Apotekargränd ses över och görs mera intressant. Bättre lekmöjligheter för barn föreslår även en del hyresgäster boende på Bryggerigatan och Bruksvägen. Många hyresgäster föreslår att utemiljön blir mycket mera trivsam om det ställs ut mera utemöbler där hyresgästerna kan träffas och umgås, samt att det finns mer blommor i bostadsområdena. En del av de boende på Bruksvägen tycker att det även vore trevligt med en grillplats i bostadsområdet.

34 Övriga synpunkter Av de övriga synpunkter som hyresgästerna har, kan det vara värt att kontrollera fastigheternas adresstavlor, så att de är uppdaterade. De gamla sopnedkasten förslår en hyresgäst på Apotekargränd, kan snyggas till och som därefter kan användas som en plats för rullatorer. Miljökontoret kan med fördel bjudas in och ha en information om hur vi ska källsortera våra sopor. En sådan aktivitet kan förslagsvis kombineras med en grillfest. Därutöver bör värmen i lägenheterna i fastigheterna med adress Klarälvsvägen och Bruksvägen ses över, för den har enligt vissa hyresgäster fungerat dåligt.


Ladda ner ppt "142 svar/300 lägenheter = 47,3 % svar"

Liknande presentationer


Google-annonser