Sojakorv med majs- och bönröra - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sojakorv Majs- och bönröra 1 purjolök 1 msk smör 1 burk kidneybönor, ca 400 g 1 burk hela tomater, ca 400 g 2 dl fryst majs 1 tsk sambal oelek Salt Servering sallad Majschips Strimla purjolöken grovt. Fräs den i smör i en gryta. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll i bönor, tomater med spad, majs och sambal oelek i grytan. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Stek Sojakorvarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera Sojakorvarna med majs- och bönröra, sallad och majschips.
Gourmetbullar med sweet chilicouscous - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 4 dl couscous 4 dl grönsaksbuljong 2 dl gröna ärter 2 paprikor 2 vitlöksklyftor 1 msk olja 1/2 dl sweet chilisås Servering grönsallad sweet chilisås Koka couscousen i buljongen. Koka ärterna i vatten 1 min. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöken. Stek paprika och vitlök i olja i en stekpanna. Tillaga Gourmetbullarna enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner ärter, paprika, vitlök och sweet chilisås i couscousen. Servera gärna med en grönsallad och ev. lite extra sweet chilisås.
Teriyakiwok - 4 portioner 300 g Hälsans Kök Vegebitar (till grytor) 2 rödlökar 1 msk olja 1 påse färska eller frysta wokgrönsaker, ca 400 g 1/2 tsk salt 2 msk teriyakisås Stek Vegebitarna enligt anvisningen på förpackningen och ta upp dem. Skala löken och skär den i klyftor. Fräs den i olja i en stor stekpanna, ta upp och stek grönsakerna. Salta. Rör ner Vegebitar, lök och teriyakisås. Servera med kokt ris.
Enchiladas à la Gourmet - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Mince (färs) smör salt svartpeppar 2 dl crème fraiche paprika & chili 6 medelstora tortillas 1 dl riven ost Servering lökringar Sallad Sätt ugnen på grill. Bryn färsen i smör i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Rör i crème fraiche och låt koka ca 1 min. Bred ut röran på bröden och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över ost och gratinera i övre delen av ugnen 2-3 min. Servera med het salsasås, lökringar och sallad.