Sojakorv med majs- och bönröra portioner

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Släng inte mat! Ta hand om den!
Advertisements

Innesälj Januari – Mars 2009
godare, snabbare och enklare!
Tips när du planerar måltider
MIDDAGSBUFFÉR Ett trevligt alternativ till sittande middag när man vill hinna umgås med alla LANDGÅNGEN SOS Smör ost och sill, 2 sorter handkavlat knäckebröd.
Syra dina grönsaker
MAT – OCH MATKULTUR I EUROPA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
Näringslära Energiintag för olika energibehov
Under första levnadsåret
EAN-scanning. Alternativ Program Alternativ Program.
Spanska köket.
MENY VÅRTERMINEN 2014 SKOLA
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Cannelloni med Gourmefärs
MAT – OCH MATKULTUR I SYDAMERIKA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
MENY VÅRTERMINEN 2014 FÖRSKOLA MÅNDAGTISDAGONSDAGTORSDAGFREDAG v jan Röd dag Trettondagen PlaneringsdagKöttbullar med pastaIndiana Jansson (gratäng.
MATCIRKELN OCH TALLRIKSMODELLEN
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
Målet med dagens lektion: Lektion 1
VI GÖR VÅFFLOR Hetta upp våffeljärnet. Vispa ner innehållet från en påse i 6 dl kallt vatten och 2tsk (tesked) bakpulver och vispa till en jämn smet. Servera.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Kostcirkeln del 1 – Potatis och Rotfrukter
Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
Mat och hälsa åk 6.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Vegetariska recept Borlänge november 2014.
Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.
matsmältningssystemet
Learning Study i Ämnet matlagningskunskap
JOHANS FAVORITFISK.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
Ladda för Lidingöloppet 10 bästa tipsen på bra löparmat!
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
NORDAMERIKA E.Segerdorf Hkk, Vt-12
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Klyftpotatis. Du behöver: 3-4 stycken potatisar Olja Salt och/eller grillkrydda, lökpulver, vitlökspulver.
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Sveriges matkultur.
Kryssning med Hilja på onsdagen. Karaoke Vi sjöng utländska låtar. Hilja hade en mängd olika slags musik, så det blev jättemäktigt. Vi sjöng utländska.
Krossa, smälta, riva, garnera
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Tillred mat av din fisk.
Obbola skola – med närhet till skog och hav…
Exempel på elevsvar uppgift 1
Att skriva en beskrivande- och instruerande text
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa. Protein
Näring - hälsa SYFTE: Fördjupa er i näringslära/hälsa.
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
.. Vi valde ett äpple som ikon därför att det passar till namnet (M L K) och temat. Det ser fräscht ut och representerar klokhet. Äpplet har en fin grön.
Lektion 1 Mål med lektionen: -Jag jämför olika måltider och beskriver vilken näring de innehåller samt hur de påverkar ekonomi och miljö. Detta gör vi:
Kost och Prestation Kost Träning Vila Inställning.
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
Meny vecka 22 Måndag: Kyckling gryta serveras med bulgur
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Mexikansk matkultur Soma Hartikainen.
Medeltiden historia åk 4 del 2
Lök Syftet Öka elevernas kunskaper om Rotfrukter & lök - Historia - odling - förvaring - Tillagning - Näringsinnehåll Målet Elever ska ha kännedom.
Nina Barresjö Carpe Diem
Matcirkeln, tallriksmodellen och näringslära
Lektion 4 Fisk Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Menyförslag 2900 kcal Frukost Mellanmål Lunch
CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI
Hur når vi våra gemensamma mål?
Tillred mat av din fisk.
Sammanställning enkät matdistribution 2018
Hur vet vi det vi vet om historia?
Auberginerullar Tillagad med MandoChef Tillagning: Ingredienser
Presentationens avskrift:

Sojakorv med majs- och bönröra - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sojakorv Majs- och bönröra 1 purjolök 1 msk smör 1 burk kidneybönor, ca 400 g 1 burk hela tomater, ca 400 g 2 dl fryst majs 1 tsk sambal oelek Salt Servering sallad Majschips Strimla purjolöken grovt. Fräs den i smör i en gryta. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll i bönor, tomater med spad, majs och sambal oelek i grytan. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Stek Sojakorvarna enligt anvisningen på förpackningen. Servera Sojakorvarna med majs- och bönröra, sallad och majschips.

Gourmetbullar med sweet chilicouscous - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 4 dl couscous 4 dl grönsaksbuljong 2 dl gröna ärter 2 paprikor 2 vitlöksklyftor 1 msk olja 1/2 dl sweet chilisås Servering grönsallad sweet chilisås Koka couscousen i buljongen. Koka ärterna i vatten 1 min. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala och hacka vitlöken. Stek paprika och vitlök i olja i en stekpanna. Tillaga Gourmetbullarna enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner ärter, paprika, vitlök och sweet chilisås i couscousen. Servera gärna med en grönsallad och ev. lite extra sweet chilisås.

Teriyakiwok - 4 portioner 300 g Hälsans Kök Vegebitar (till grytor) 2 rödlökar 1 msk olja 1 påse färska eller frysta wokgrönsaker, ca 400 g 1/2 tsk salt 2 msk teriyakisås Stek Vegebitarna enligt anvisningen på förpackningen och ta upp dem. Skala löken och skär den i klyftor. Fräs den i olja i en stor stekpanna, ta upp och stek grönsakerna. Salta. Rör ner Vegebitar, lök och teriyakisås. Servera med kokt ris.

Enchiladas à la Gourmet - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Mince (färs) smör salt svartpeppar 2 dl crème fraiche paprika & chili 6 medelstora tortillas 1 dl riven ost Servering lökringar Sallad Sätt ugnen på grill. Bryn färsen i smör i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Rör i crème fraiche och låt koka ca 1 min. Bred ut röran på bröden och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strö över ost och gratinera i övre delen av ugnen 2-3 min. Servera med het salsasås, lökringar och sallad.