Linser Bilden ägare: Alice Krantz.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Profilen Ljus/optik.
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Fotosession – Teknik, handhavande
Redigerings kurs med PowerDirektor 5 NE Express Del 1.
Skapa ett video-CV på YouTube
OPTIK Läran om ljuset Kap 9, s Vad är ljus?  För att förklara vad ljus är behövs två modeller: 1. Ljus är partiklar som kallas fotoner 2. Ljus.
Ljus/optik.
Hur ögat uppfattar ljus
Ljus/optik.
Kaltrina, Erik Bj, Jimmy K, Hanna H
Vi är den lilla skolan mitt i city med nära till allt!
Fotografering.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Kort om | Funktionsmembran
Fritt fall Sid
Ta en bild Ta en bild Så här enkelt är det:: - Sitt ner framför monitorn. - Titta rakt in i kamerans lins. Ta en bild “ - Tryck “ Ta en bild “. -!!! SITT.
Ljus/optik.
Profilen Ljus/optik.
Rita av.
När vi tänker på ljus, så tänker vi kanske på dag och natt, på en glödlampa eller kanske stearinljus… Förmodligen tänker ingen på att massor med ”ljus”
Sektorn för Socialtjänst
Tre demonstrationer... 1.”Skiftnyckel”-gem 2.Magneter i kopparrör 3.Gausskanon Bilda grupper 3-5 pers, välj en demontration, diskutera er fram till en.
Hur ljus utbreder sig. Hur ljus reflekteras Optik Hur ljus bryts
Från binära till hexadecimala
OPTIK Läran om ljuset Kap 9, s
Ljusets färger.
Fysik Föreläsning Optik 2.
Ljus Optik.
Våra sinnen!.
Vad vet vi om ljuset??? Färgen sänds inte ut från något.
Optiska instrument och ögat
FK2002,FK2004 Föreläsning 2.
Ljusets reflektion Den vanligaste reflektionen kallas för diffus reflektion och sker när ljuset når en oregelbunden yta och reflekteras lite hur som.
Vad är ljus? Våra tre grundfärger är gul, röd och blå
Fysik höstterminen 2012 Optik Atom- och kärnfysik Universum
Manual: Att byta lösenord. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Ögat Ögat sett i genomskärning.
Ljus/optik.
LJUSET - OPTIK.
Ljus Det gör så att vi kan se!.
läran om ljusets utbredning och brytning
Ljus Ljusets reflexion.
Ljus.
Ljus Vi lär oss om ljus.
Ljus.
Atomfysik och kärnfysik
Fotografera.
Allt om ögat med Felix Mortensen av Danmark.
Optik.
Hur ser universum ut? När vi tittar upp på himlen en natt så kan vi med blotta ögat se ett antal små prickar & ofta en större prick, månen. Den del av.
Ljus/optik.
VIKTIGT När du ska göra en bok i Rison så måste originalet alltid vara i A4 format. Är det mindre eller större får du göra om det till A4.
Ljus/optik. För att kunna se något måste det finna en ljuskälla En ljuskälla är ett föremål som sänder ut ljus tex solen stearinljus eller en glödlampa.
Ljus/optik. För att kunna se något måste det finna en ljuskälla En ljuskälla är ett föremål som sänder ut ljus tex solen stearinljus eller en glödlampa.
läran om ljusets utbredning och brytning
Ljus/optik. Optik Lgr11 Ljusets utbredning, reflektion och brytning i vardagliga sammanhang. Förklaringsmodeller för hur ögat uppfattar färg. Ljusets.
OPTIK Läran om ljuset.
Filmdosimeter En filmdosimeter består av En fotografisk film och en behållare. Filmen inuti behålleran kommer att se olika ut beroende på mängden strålning.
O p t i k e l l e r L j u s. Optik – Ljus Ljusstrålar har många märkliga egenskaper och det behövs därför många olika typer av modeller för att beskriva.
Hornhinna Senhinna Synnerv Iris Regnbågshinna Näthinna Åderhinna Pupillen är hålet i Iris Näthinnan innehåller 2 olika sorters sinnesceller. Stavar =
Optik - läran om ljuset Hur ljus utbreder sig Hur ljus reflekteras
Sambandet mellan… KROMOSOM DNA & GEN.
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Bild – HT 2017 Klass 3B Björktjära Skola
Ljus/optik.
Mathias Hallquist, Vålbergsskolan, Vålberg –
FÄRGLÄRA. Ljusets färgblandning Färgcirkel med tre grundfärger GRUNDFÄRGER (RENA FÄRGER, FÄRGTRIANGEL)  gult  röt  blått.
Hur ögat uppfattar ljus
Profilen Ljus/optik.
SAY CHEESE!.
Presentationens avskrift:

Linser Bilden ägare: Alice Krantz

Lupp / Förstoringsglas Bild hämtad från: http://www.naturbokhandeln.se/enS/SORTIMENT/Optik/Luppar_och_inspelning/SWIFT_20x_lupp_Triplet?id=1973#.UvSAvfl5OU0 En lupp eller ett förstoringsglas är vårt enklaste optiska instrument. Det är en konvex lins med kort brännvidd. Ju kortare brännvidd desto mer förstorar luppen.

Kikare Den lättaste kikaren kallas för astronomisk kikare och består av två konvexa linser som kallas för objektivet och okular. Objektivet ger en bild av föremålet inne i kikaren och okularet är den lins som du tittar i. Okularet förstorar den bilden som objektivet skapat. Bild hämtad ifrån: http://ulfvilhelm.se/watuexam/exam.php?id=65

Kikare Den kikare vi vanligen använder är en prismakikare. En prismakikare har två prismor som ljuset skall gå igenom innan det går genom okularet och träffar våra ögon. Prismornas uppgift är att vända rätt bilden. Bild hämtad ifrån: http://www.gofoto.se/att-valja-kikare-i-52.aspx

Kamera I en kamera finns det fyra viktiga delar: objektiv, slutare, bländare och film. I dagens mer moderna kameror används ccd- celler istället för film. Objektivet består av en konvex lins som skall skapa en bild av föremålet som skall fotograferas. Bild hämtad ifrån: http://www.fotosidan.se/cldoc/fototeknik-1-kamerans-funktion.htm

Kamera Slutarens uppgift är att stänga och öppna kameran. Den tid som kameran är öppen och släpper in ljus kallas för exponeringstid. När man trycker på knappen så öppnas slutaren och en bild skapas med hjälp av linsen. Denna bild fastnar på ccd- cellerna (eller filmen). Bild hämtad ifrån: http://www.fotosidan.se/cldoc/fototeknik-1-kamerans-funktion.htm

Kamera Med Bländaren kan man justera kameraöppningens storlek och där med reglera hur mycket ljus som släpps in och träffar filmen. Vid mulet väder behöver öppningen vara större än vid ljust väder. Bild hämtad ifrån: http://www.fotosidan.se/cldoc/fototeknik-1-kamerans-funktion.htm

Kamera Bild hämtad ifrån: http://www.freeride.se/freerides-fotoskola-kameran-och-funktioner/ Bild hämtad ifrån: http://www.fotosidan.se/cldoc/fototeknik-1-kamerans-funktion.htm

Instudering Vi börjar närma oss slutet av området, ni har en föreläsning kvar. Vi har arbetat med akustik och optik Akustik s. 81-95, Instuderingsfrågor finns på s. 89 & 93 Optik s. 159-189 (Vi har ännu inte gjort s. 178-187) Instuderingsfrågor finns på s.166, 173, 177, 186 & 187