Modul 6 Använda Internet för arbete och lärande. Inlärningsmål  6.1 Identifiera metoder för att få åtkomst till Internet.  6.2 Använda webbläsare för.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Snabbguide och tips.
Skydda dig mot okända faror
Sammandrag i bildspelsform Du kan ta dig igenom hela bildspelet med piltangenterna eller med musen. Du kan även välja avsnitt genom att klicka på de olika.
Talsyntes, läs och skrivhjälp
SynerTrade: Användarguide för leverantörer
SPF Värmland distriktet Utbildning mars 2011
Serverkampanj för småföretag – genom återförsäljarpresentation Bild endast för presentatör: visa inte Talare: Partner Presentationens titel: Kraften att.
Serverkampanj för mellanmarknaden – genom partnerpresentation: Bild endast för presentatör: visa inte Talare: Partner Presentationens titel: Kraften att.
Några moln tillgängliga gratis på Internet
Med efterföljande After Work. Repetition från januari samt nyheter och fördjupning Intresseinriktningarna och kunskaperna är olika.  Repetition av grundhanteringen.
Föreläsare: Per Sahlin
Hur fungerar Snapchat Snapchat.
E-post juni 2013.
Hur ger vi snabbt de kunskaperna? Vi behöver ge våra blivande e- handläggare förkunskaper, för att de ska klara sina utbildningar och uppdrag.
Göran Husman Office 365 MVP / HumanData AB
Mjukvara och nätverk Vad är det?.
Programmering B PHP Lektion 1
Informationshantering
Bilder och responsive webb Andreas Cederbom
Sammanfattning Vi gjorde ett studiebesök i Kista Service Hus. Två pensionärer pratade om problem i deras vardagsliv. Utifrån det tänker vi skapa en digital.
 Redan ha kunskaper på A2 nivå (diagnostiska prov).  En fullständig kurs på nätet.  Fokus på kommunikation och interkulturell.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
INFORMATIONSHANTERING Tips & råd av Anna Maria & Joakim
Grundkurs i Internetsökning
WEBMASTER DAG 13 Mahmud Al Hakim
Aina Svensson, Ultunabiblioteket, Elektronisk publicering och Open Access Nya alternativ för vetenskaplig kommunikation.
TIPS & RÅDAKUTEN av Lina och Johan. SÖKA, LAGRA och ÖVERFÖRA INFORMATION PÅ DATORN - SÅ KAN DU GÖRA!
Modul 2 Muntlig presentationsteknik
Modul 1 Använda teamwork-färdigheter
Programmering B PHP Lektion 1 Mahmud Al Hakim Folkuniversitetet
Välkommen till Del 1.
L U L E Å U N I V E R S I T Y O F T E C H N O L O G Y Datateknik Kort information om Datateknik.
Internet Styrdatorer och kablar Uppkopplade användare Servrar 182.QRZN.
Modul 5 Att söka arbete.
Tillgänglig IT Komma igång med Basecamp. Som deltagare i kursen får du en individuell inbjudan via epost med en registrerings- och en startlänk.
Mitt första Java program Mahmud Al Hakim Copyright, Mahmud Al Hakim, 1.
Happy.ax lathund till WordPress
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Introduktion IT resurser MAH
Datorer och privat säkerhet (privacy). Innehåll Handel på internet Risker som en användare utsätt för på internet Hur man skyddar sig från attacker Hur.
Study Manager är en SharePoint-lösning som ger lärare och administratörer möjlighet att lägga till och administrera självrättande övningar och uppgifter.
Välkommen till årets andra nätverksträff Sundsvall 30 maj, 2006 Funda Denizhan och Magnus Burell Verva, Nätverket 24-timmarswebben.
Hur laddar man ner poddcaster från P1?
Copyright, Mahmud Al Hakim, Hakimdata.se Agenda 1. Ordbehandlingsprogrammet 2. Redigera text 3. Formatera text Att läsa Litteratur: modul 3,
Göra mer med färre verktyg Sälja produkter och tjänster Arbeta utanför kontoret Information i fara Arbeta effektivare Marknad och försäljning Säkerhetskopiering.
OPERATIVSYSTEM OCH PRAKTISK LINUX Föreläsning 10 – Vecka INNEHÅLL  Säkra nätverksförbindelser  SSH (Secure Shell)  SSL (Secure Sockets Layer)
Söka information på internet. Vi ska prata om kapitel 3 Internet är det största nätverket som sträcker sig över hela världen. Om du är ansluten till internet.
Moderaternas Web och Web 2.0 Hanif Bali & Petter Larsson.
Copyright, Mahmud Al Hakim, Hakimdata.se Agenda  Kunskapstest  Windows Skrivbord (Desktop)  Aktivitetsfält  Fönster och menyer  Systemåterställning.
Delarna i en Access-databas
Med världen i handen Mia Smith
1 Programhantering – Pass 5 Ordbehandling fortsättningskurs MS Word Del 5/5 InnehållsförteckningInnehållsförteckning Word i OfficeWord i Office.
Informationsinfrastruktur Välkommen till ett samarbete för att effektivisera åtkomst till dokument mellan och inom organisationer.
Att söka information och bli källkritisk
SeniorNet Karlstad Microsoft OneDrive Användning av OneDrive för lagring Komma åt dokument och foton på andra enheter Dela dokument och foton med andra.
IT-VERKTYG DU BEHÖVER… för att underlätta dina studier på MiUn! Presentation för nya studenter på Campus Härnösand Keith Bryant
Välkommen! IT-stöd för inköpare 20p
Jämförelse av filöverföringstjänster på nätet
Om du jobbar i huset (ekero1)
Internet Historia: 1964 Kommunikationsystem för försvaret (USA)
SeniorNet Södermalm Microsoft OneDrive
IT 20p Välkommen! IT 20p
PowerPoint 2013 Kom igång!.
Interaktiv hjälp till Disgen 2016
i PowerPoint 7 sätt att arbeta tillsammans Redigera med andra
Välkommen till det nya PowerPoint
Välkommen till det nya PowerPoint
Ljustadalens skola
Presentationens avskrift:

Modul 6 Använda Internet för arbete och lärande

Inlärningsmål  6.1 Identifiera metoder för att få åtkomst till Internet.  6.2 Använda webbläsare för att komma till webbsidor.  6.3 Använda redskap för att förmedla information på nätet.  6.4 Förstå behovet av skydds och säkerhetsanvisningar när du arbetar online.

Hur får du tillgång till Internet?

Navigera på webbsidor

Sökmotorer  Google  Yahoo  Bing -

Ladda ner, spara och redigera

Ladda ner  De flesta jobbannonser eller utbildningar kräver att du laddar ner och redigerar ett Word- dokument som en del av ansökningsprocessen.

Spara  Det är viktigt att om du använder en delad dator som den i biblioteket eller i klassrummet att du sparar dina filer på ett säkert ställe likt en flash-enhet.

Redigera  Programvara för datorer kan vara dyrt, program som den senaste versionen av Microsoft Office kan kosta mellan €100 - €400, detta kan vara ett ganska högt pris om du lever på en liten budget eller inte behöver använda det varje dag.  Lyckligtvis finns det GRATIS alternativ!

Online kommunikation

Epost  Epost är en av de mest användbara tillämpningar av Internet. Det är det snabbaste, neklaste och lättaste sättet att hålla kontakt.

Online säkerhet och skydd

Online säkerhet  dtoknow/online-safety/ dtoknow/online-safety/  (Video to be added and similar video sourced for Spain & Sweden, should be available from Google.es &.se)

Inlärningsmål  6.1 Identifiera metoder för att få åtkomst till Internet.  6.2 Använda webbläsare för att komma till webbsidor.  6.3 Använda redskap för att förmedla information på nätet.  6.4 Förstå behovet av skydds och säkerhetsanvisningar när du arbetar online.